Din Maskin

Vi kan produktionsutrustning för plåt!

Vi kan berätta mycket intressant om plåtbearbetning och produktionsutrustning för plåt, men vi är i första hand goda lyssnare. Du är en tillverkande specialist med respektingivande produktkunskap. Genom att vara lyhörda för detaljer i din verksamhet kan vi presentera lösningar som underlättar din vardag. Blanda inte ihop oss med ”maskinkrängare”. Vi är strategiska samarbetspartners som arbetar långsiktigt för att öka din konkurrenskraft.

I vårt utbud finns bland annat stansmaskiner, lasermaskiner, kantpressar, gradsaxar, vattenskärmaskiner, pressar, bockautomater, produktionslinjer, 3D-printing, kantpressrobotisering – ja helt enkelt det mesta inom produktionsutrustning för plåt.

Vi har säljare över hela Sverige, alla med lång erfarenhet inom plåtbearbetning och tillverkningsindustrin, kontakta dem för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakta oss

Silkesvägen 22, Värnamo
Tel. 0370-69 34 00
info@dinmaskin.se

Din Maskins hemsida

Vad erbjuder vi?

 • Nyförsäljning av maskiner för plåtbearbetning.
 • Installation, utbildning, förebyggande och avhjälpande service.
 • Reservdelar till hela vårt produktprogram.
 • Servicekontrakt för plåtbearbetningsmaskiner.
 • Kompletterande utbildningar.
 • Försäljning av verktyg till kantpressar.
 • Försäljning av begagnade maskiner.

 

Alla våra maskintyper

Besök vårt virtuella Teknikcenter

Vi är stolta över vårt Teknikcenter och hade naturligtvis gärna visat upp det för mässbesökare, men istället kan vi i alla fall erbjuda en rundtur i vårt virtuella Teknikcenter. Teknikcentret ligger i på Silkesvägen 22 i Värnamo och totalytan är ca 2200 kvm.

I Teknikcentret lagerhåller vi nya och begagnade maskiner till försäljning, håller kvalificerade utbildningar, låter kunder testköra detaljer och bjuder in besökare till våra uppskattade och välbesökta temadagar.

Det är såklart även möjligt att besöka oss i Värnamo för en demonstration av våra maskiner. Kontakta oss på 0370-69 34 00 om du vill veta mer, eller för att boka in ett besök.

Besök vårt virtuella Teknikcenter

Kategori

Välkommen till Din Maskin Expo 2023!

I Teknikcentret lagerhåller vi nya och begagnade maskiner till försäljning, håller kvalificerade utbildningar, låter kunder testköra detaljer och genomför demonstrationer på våra maskiner. Besök gärna vårt virtuella Teknikcenter.

Läs mer

Kantpressrobotisering på liten yta

På endast 28,5 kvadratmeter ryms en kompetent robotlösning Starmatik Hyper Bending System med 40 tons kantpress från SafanDarley, 25kg Fanuc robot med förladdning av plåtämnen för kortare cykeltider.

I cellen finns även automatisk gripdonsväxling och verktygsväxling som medför möjlighet att lägga en produktionskö och producera utan avbrott. Systemet inkluderar allt för att automatisera hela bockningsprocessen; laddning, positionering, bockning, vändning och stapling.

Läs mer

Välkommen på en rundtur i vårt Teknikcenter

Följ med på en rundtur i våra lokaler och vårt 2000 kvm stora Teknikcenter.

Vi välkomnar gärna besökare till vårt Teknikcenter där vi alltid har möjlighet att demonstrera några av våra olika maskiner för plåtbearbetning; laserskärning, kantpressning, kantpressrobotisering, stans/vinkelsax, stansning, gradsaxar, bockautomater, pressar, bandmatning men även andra typer av maskiner för plåtbearbetning. Välkommen!

Läs mer

Premiärvisning! Nya Starmatik Hyper Bending System

Vår italienska samarbetspartner STARMATIK, specialiserade på kantpressautomation med över 20 års erfarenhet i branschen laserar nu andra generationen HYPER BENDING SYSTEM II. Integrerad med SafanDarley E-Brake, servoeletriska kantpress blir denna enhet en kompakt och högpresterande automation med många smarta tekniska lösningar för såväl stora som små produktserier.

Läs mer

Vattenskärning - se fördelarna med nya CMS Proline

Med den nya Proline har CMS Tecnocut utvecklat flera innovativa lösningar som överträffar även deras redan marknadsledande teknik och ger de mest avancerade tekniska och funktionella lösningarna att finna i en vattenskärmaskin idag. Effektiv, mångsidig och pålitlig. Vattenskärmaskinen kan levereras i olika utföranden och anpassas efter kundens behov.

Läs mer

Framtidens plåtautomation

Dagens krav på produktion innebär korta leveranstider, kostnadseffektiv tillverkning, hög kvalitet och låg kostnad. Även daglig hantering av order, programmering och rapportering är nyckeln till effektiva tillverkningsprocesser. Se representanter från Prima Power och Din Maskins produktansvarige Henrik Bergkvist, presentera framtidens plåtautomation.

Läs mer

Kantpress E-Brake 35-300 ton

Fördelarna är många med SafanDarleys E-Brake kantpressar. Dessutom är det alltid 5 års garanti.

 • Unikt servoelektriskt drivsystem – minimerar behovet av bombering
 • Ljusridå med taktkörning för varje enskilt bocksteg – ökar produktiviteten och är ergonomiskt för operatören
 • Låg underhålls- och driftskostnad
 • Ingen hydraulolja – minimalt underhåll
 • Ljudlös drift
 • Avsaknaden av hydraulsystem medför högre precision och jämnare bockningsresultat.

Läs mer

Kombimaskin stans- lasermaskin från Prima Power

Prima Powers Combi Sharp stans- lasermaskin är en kombimaskin med hög produktivitet, mycket tack vare sin mångsidighet. Med maskinen är det möjligt att stansa, forma, märka, laserskära, och till och med bocka. Maskinen kännetecknas av höga hastigheter, enkel användning och minimala omställningstider.

Maskinen är liten och kompakt, även med automationslösningar, har låg energiförbrukning tack vare servoelektrisk stansning och fiberlaserskärningsteknik och hög verktygskapacitet – upp till 384 indexerbara verktyg.

Läs mer

Kombimaskin stans- vinkelsaxmaskin från Prima Power

Den servoelektriska stans- vinkelsaxmaskinen Shear Genius 1530 är en servoelektrisk stansmaskin samt vinkelsax med ett servoelektriskt drivsystem vilket gör att klipprörelsen utförs både snabbt och med hög precision. Integrerad automatisk laddning, såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot, är standard.

Shear Genius 1530 har ett antal optioner som roterande stanshammare vilket ger nya möjligheter för användningen av multitool, lasermätning för att kontrollera att inte stansbrott har skett och roterande axel i plåtladdaren som ger nya möjligheter att anpassa layouten på maskinen.

Läs mer

Bockautomat från Prima Power

Den servodrivna bockautomaten EBe från Prima Power är kompakt, energisnål, snabb och ger ett oöverträffat bockresultat. Maskinen har en mjuk gång och är mindre och kompaktare än den hydrauliska maskinen. Den servodrivna bockautomaten är ytterligare ett exempel på Prima Powers innovationsförmåga och lösningar från en ledande tillverkare för flexibla system inom plåtbearbetning.

I vårt Teknikcenter i Värnamo har vi en bockautomat för demonstration från och med juni.

Läs mer

2D-lasermaskin från Prima Power med laddning och stapling

Prima Power har en omfattande laserproduktportfölj som innehåller både 2D- och 3D-lasermaskiner. Laserskärning är en otroligt flexibel teknik och ett brett utbud av material och tjocklekar kan bearbetas utan begränsning.

Här ser vi en 2D-lasermaskin Platino Fiber med laddnings- och sorteringssystem samt ett flexibelt lager- och materialhanteringssystem som hanterar plåtämnen och skurna detaljer i olika material och tjocklekar utan dröjsmål till och från laserskärmaskin eller annan maskin.

Läs mer

MÄSSERBJUDANDE: 15% rabatt på utbildning

Boka en utbildning innan den 4 juni 2021 så får ni 15% rabatt på hela bokningen. 

En produktionscell blir inte bättre än den personal som sköter den. Vi skräddarsyr utbildningar för kunden och de kan till exempel omfatta handhavande, förebyggande underhåll eller felsökning. Vi erbjuder även uppföljande utbildningar  för att bygga vidare på tidigare kunskaper och lära sig att utnyttja utrustningen ännu bättre.

Kontakta support@dinmaskin.se för mer information. Uppge Värnamo Industriexpo vid bokning.

Läs mer

TÄVLING: Vad väger detaljen? ?

Gissa hur många gram detaljen som Maja har bockat väger? ? Materialet är 1 mm stålplåt.

Maila ditt svar till info@dinmaskin.se. De 3 som gissar närmast vinner finfina priser! Lycka till!

Fredrik berättar om offline-programmering med SimulEasy

Vår leverantör av robotisering, Starmatik, erbjuder mjukvaran SimulEasy för off-line programmering av robot och kantpress. Se när vår produktansvarige Fredrik Carlsson demonstrerar hur programmet fungerar och dess fördelar.

Med SimulEasy sparar man programmeringstid online som i stället kan användas för värdefull produktionstid. SimulEasy är ett öppet och flexibelt system med många möjligheter när det kommer till palleteringsmönster, bockordning och verktygsval.

Läs mer

Autoprogrammering till laser och kantpress med samma program-interface

Skapa enkelt nc-kod samtidigt till både din kantpress och laser helt automatiskt genom att använda samma program-interface. Detta gör processen mycket överskådlig och underlättar programmeringen av flertalet solidfiler på en och samma gång. För mer information kontakta Din Maskins support@dinmaskin.se.

Boka demo!

Intresserad av att titta närmare på någon maskin? Under Värnamo Industriexpo kan vi erbjuda livedemo av SafanDarley kantpress och gradsax och CMS vattenskärmaskin. Skicka ett meddelande i chatten när det passar, så återkommer vi inom kort.

Boka demo