Lenima

Välkommen så hjälper vi er till:

 • Högre kvalité
 • Lägre bemanning
 • Kortare stycktider
 • Större avkastning!

KLICKA HÄR för att se vad som händer under ditt besök!

 

LENIMA Machine Tool AB det personliga företaget som hjälper er nå högre höjder och bättre lönsamhet.

Vi representerar enbart premiumprodukter och sätter alltid våra kunder i fokus.

LENIMA består idag av 15 anställda och omsätter ca 90Mkr.

 

Kontakta oss för mer information

SIMON LARSSON

Tele: +46 393 61 41 13
simon.larsson@lenima.se

PIERRE GARP

Tele: +46 393 61 41 17
pierre.garp@lenima.se

JENS JOSEFSSON

Tele: +46 393 77 33 31
jens.josefsson@lenima.se

PHILIP NILSSON

Tele: +46 393 61 41 11
philip.nilsson@lenima.se

 

Besök vår hemsida här

Våra helhetslösningar inom svarvning och fräsning innefattar:

verktygsmaskiner, automation, verktyg, optimering, utbildning och service.

 

Exempel på maskintyper vi erbjuder:

Svarvning:

 • Längdsvarvar
 • Konventionella svarvar 1-3 revolvrar
 • Fleroperationssvarvar med B-axel
 • Vertikalsvarvar
 • Teach In-svarvar

 

Fräsning:

 • Vertikala fleropar 3-6 axlar
 • Precisionfräsar med slipmöjlighet
 • Portalfräsmaskiner
 • Bäddfräsar
 • Flerspindliga/ Transfermaskiner

 

Varumärken

        

Kategori

Välkommen till Lenima Expo 2023!

EMCO MT65-G2 - En snabb stridsvagn

Maxxturn 65 har alltid varit känd för att vara lika stabil och driftsäker som en stridsvagn. Addera användarvänlighet, flexibilitet och höga hastigheter så har ni en maskin för alla ändamål. Det senaste tillskottet i Maxxturn-serien är nya MT65-G2. Mer prestanda och större flexibilitet bäddar för den tuffaste bearbetningen.

Med den vätskekylda motorn till drivna verktygen monterad direkt i själva revolvertallriken möjliggörs konstant fräsning på 12 000v/min.

Läs mer

EMCO HT65-PowerMill-G2

Hyperturn POWERMILL är samlingsnamnet på maskiner från EMCO när det kommer till svarvar med renodlad frässpindel/ B-axel.

Generation 2 av den annars så konkurrenskraftiga HT65-PowerMill tar nu modellen till en ny nivå med större genomgång, högre effekter, större verktygsmagasin, nytt styrsystem och mycket mer.

Läs mer

EMCO HT45-G3 -Succémaskinen

Vår mest populära EMCO – det ultimata valet för dig som behöver en riktigt snabb men flexibel svarv med extrem fräskapacitet. Med helintegrerade spindelmotorer för drivna verktyg som är monterade i själva revolvertallriken ger ofattbar prestanda och stabilitet vid krävande fräsmoment.

EMCO HT45 har 2 revolvrar (2x 16pos.) med Y-axel på den övre samt helintegrerade motorspindlar med upp till 65mm stångkapacitet.

Läs mer

EMCO Umill 1500 - större 5-axligt med svarvfunktion

Umill 1500 och dess storebror Umill 1800 passar helt enkelt er som har riktigt höga krav på en renodlad 5-axlig maskin för arbetsstycken på ca Ø 1500mm. Med bättre åtkomlighet och en enorm prestanda väger den in på ca 45 ton och tål tveklöst att sättas på prov gentemot konkurrenterna på marknaden!

Lägg till svarvfunktionen och palettväxlaren så är kalkylen klar!

Läs mer

EMCO MMV - Nu med X-rörelse 6200mm

EMCO MMV-serien som tidigare funnit i två utföranden med X-rörelser på 2000 respektive 3200 mm får nu nya medlemmar.
Den nya plattformen som delar mycket av tekniken med välbeprövade MMV3200 lanseras nu med X-rörelser på 4200-, 5200-, respektive 6200mm.

Läs mer

STAR SX-38 - Nytt flaggskepp för 42mm stång

Äntligen kan vi presentera nya STAR SX-38 som är en extremt flexibel maskin oerhörd prestanda. Med sina höga effekter och en maskinvikt på 6 ton så borgar den för komplex bearbetning och stor spånavgång.Nya SX-38 placerar sig mellan den populära STAR SR-38 och den mer komplexa STAR ST-38 med en prislapp som väntas attrahera automatsvarvar runt om i landet.

Lenima är en av de ledande aktörerna när det gäller maskiner och kunskap inom nischen längdsvarvning. Fler och fler får upp ögonen för tekniken, speciellt i det övre segmentet där man säljer mycket maskiner i konkurrens med mer klassisk a 2-revolvers 42 mm- maskiner.

Läs mer

Bryt spånorna som du vill – STAR HFT

Japanska STAR var tidigt ute med sin spånbrytningsteknik HFT (High Frequency Turning) som idag finns att få till samtliga modeller. LENIMA har sedan ca 3 år tillbaka sålt systemet på den svenska marknaden och ser det som en självklar problemlösare för diverse typer av spånproblem med högre produktivitet som resultat.

Funktionen som i många fall även kan installeras i efterhand på befintliga maskiner möjliggör för operatören att ”programmera” längden på spånorna vilket ger en mycket högre tillgänglighet.

Läs mer

STAR SW-20 - För dig som inte vill vänta på nästa detalj

STAR SW-20 har visat sig bli en favorit i 20mm segmentet och vi förstår varför. Verktygsuppsättningen är enkel samtidigt som flexibiliten är total!

Två separata gangtool som arbetar simultant mot huvudspindeln möjliggör att alltid ha två verktyg i ingrepp samtidigt. Istället för att göra operationerna efter varandra så kan man tex borra invändigt samtidigt som man svarvar en utvändig profil, detta med helt olika skärdata tack var den separata Z-rörelsen på den bakre gangtool.

Läs mer

WINEMA -den bästa av roterande Transfermaskiner

Ni har väl inte missat att vi även kan erbjuda den mest kompetenta av helhetslösningar när det kommer till roterande Transfermaskiner? WINEMA har med över 50 års erfarenhet oavkortat tillverkat roterande transfermaskiner för dygnet runt-produktion av de mest snäva toleranser och/eller de mest komplexa detaljerna.

Den fullt CNC-styrda modellserien WINEMA RV Flexmaster finns i tre olika storlekar med upp till 22 enheter (inkluderat komplett svarvning mellan dubb) samt möjligheten till dubbelproduktion för maximal produktivitet. Vid dubbelproduktion är det vanligt med stycktider om ca 2-3 sekunder per detalj. Detaljstorleken kan uppgå till Ø50mm med en längd av 200mm.

Läs mer

BUMOTEC - När tusendelar blir vardag

Ingenting är omöjligt – Schweizisk precision i sin yttersta form!

Bumotec tillverkar uteslutande fleroperationsmaskiner för de absolut högsta kraven, med och utan svarvspindel. Modellprogrammet omfattar flera modeller för simultan 5-axlig bearbetning av ämne eller stång upp till Ø 65mm. Högsta flexibilitet nås genom att frässpindel, bakbearbetningsstation, verktygsmagasin och detaljhantering anpassas efter kundens önskemål.

Bumotec erbjuder även en option för keramisk bearbetning så som slipning mm.

Läs mer