DynaMate

Vår samlade erfarenhet av CNC, verktygsmaskiner och industriautomation är stor. En kunskap som gör att vi kan eliminera brister och öka prestandan i dina maskiner.

Vi hjälper dig gärna med:

 • Maskinservice och underhåll
 • Mekaniska renoveringar
 • Maskinservice och underhåll
 • Automation
 • Styrsystemsbyte
 • Maskinservice och underhåll
 • PLC-programmering
 • Elkonstruktion
 • Robotik
 • Industriell mätteknik & geometrisäkring
 • Spindelrenovering

Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.

Under Värnamo Industriexpo kommer du att kunna utforska våra senaste lösningar inom bl.a. robotikautomation och industriell mätteknik.

Under mässan visar vi

 • Elektrisk renovering av flerop. 2 spindlar och 6 axlar (Siemens 840D sl)
 • Elektrisk renovering av dubbelsvarv 2 spindlar och 5 axlar (Siemens Sinumerik One)
 • Elektrisk renovering av 2st portaler 4 axlar (Siemens Sinumerik One)
 • Mätutrustningar, laserscanning av detaljer, lasertracker.

Vi kommer även att bli gästade av flertalet av våra samarbetspartners:

Siemens
Visar sina digitala lösningar för framtidens verktygsmaskiner. Vi kommer bl.a. visa den digitala tvillingen av vårt styrsystem Sinumerik ONE, Create My Virtual Machine. Uppkoppling och insamling av data från styrsystemen med Brownfield Connectivity Gateway.

HEIDENHAIN
Visar en ny generation styrsystem (TNC 7) och nya generationer av probar (TT460 och TS460) . En ny produkt TD110 (Tool Breakage sensor) Givare för snabb kontroll av verktyg i samband med verktygsbyte.

Universal Robots
Visar ett antal robotceller (montering, palettering, vision och kontroll)

SPM Instrument
Olika typer av mätsystem, online, portabelt och trådlösa sensorer, för tillståndskontroll. Stötpuls- och vibrationsmätresultat (SPM HD och HD ENV) från en maskinspindel (och eventuellt kulskruv).

The Industry
3D Printing i storformat. Visning av The Industrys nya MAGNUM printer.

 

Wernamo Food och Event serverar hamburgare till lunch 10 – 11 Maj

Värnamo Industriexpo 10-11 Maj kommer att bli högintressanta dagar så boka in ett besök redan nu.

Besök vår hemsida

Kategori

Välkommen till DynaMate Expo 2023!

Läs mer

Vi automatiserar JOMAS tillverkning med robot

Tillsammans med vår kund Joma har vi utvecklat ett helt nytt clips för kundens produkt och automatiserat deras tillverkning ytterligare. Vi ser fram emot att fortsätta hjälpa JOMA öka produktionstakten – Tillsammans utvecklar vi framtidens industri!

Läs mer

Kvalitetssäkring hos AGES Industri med Cobot från Universal Robots

Vår senaste Cobot från Universal Robots är i full färd med att kvalitetskontrollera bearbetning hos AGES Industri.
Är du nyfiken på hur vi kan effektivisera din produktion? DynaMate  är godkänd integratör av robotar. Från programmering och reparation till simulering, omprogrammering, och nyproduktion. Vi hjälper dig hela vägen!

Läs mer

Kostnadseffektivt med automatiserad montering

Ages Machining i Värnamo har tillsammans med DynaMate automatiserat montering och packning för två produkter man tidigare utfört helt manuellt. En kostnadseffektiv lösning som gör Ages Machining än mer eftertraktade på marknaden.

Läs mer

Detaljinmatning In/ut banor utan vision

Detaljinmatning till maskiner och robotar med mekanisk uppstyrning i plockläget.

Utrustningen hantera detaljer i olika diameter  från 50 mm- 120 mm utan omställning .

Vi kan även hantera gjutna detaljer som kräver uppstyrning av orienterings läget.

 

Läs mer

Detaljinmatning direkt ur pall kaotiskt

Detaljinmatning för maskiner och robot. Plockning av detaljer direkt ur pall med kaotiskt ordning både av rostfritt och järn. Detalj kommer till ett plockläge för robot eller maskin helt utan Vision system enkelt och effektivt

Läs mer

Problemfri körning och effektiv produktion

Från tio veckors oönskat stillestånd på ett år till problemfri körning och en effektiv produktionsprocess. Moderniseringen av borr- och fräsmaskinen hos Seldén Mast AB i Västra Frölunda har förbättrat såväl arbetsmiljö som kvalitet och produktion.

Läs mer

Utvecklingsprojekt av specialmaskin

Tillsammans med våra samarbetes partners har vi utvecklat denna specialmaskin till kund ,från ide till färdig maskin.

Läs mer

Hållbar arbetsmiljö och ökad kapacitet

En karusellsvarv var i stort behov av modernisering, efter 70 000 timmars produktion. Totalrenovering och modernisering av Dynamate resulterade i ökad kapacitet, bättre arbetsmiljö och fullbokad produktion till 2035.

Läs mer

Robotcell för tvättning/gradning

Industrirobot ABB 6700 med 7:e axel för styrning av gradfixtur. Robot hämtar kombigriddon med gripfingrar för detalj och SPV Spintec gradspindel.

 • Gradfixtur med synkroniserad rotation
 • In-/utbanor
 • Tvättmaskin

Läs mer

Skräddarsydd HMI slipar hästskon!

Vi ersätter befintlig NUM styrsystem med Siemens 840D Solution Line. Nya servoförstärkare inklusive motorer.  Handratt, nya elskåp med tillhörande lågspänningskomponenter.

Nytt HMI (Human Machine Interface) framtaget tillsammans med kund för en smidig inställning av deras produkter. GAP kontroll från Marposs för att alltid ha en exakt nollning av slipskiva/detalj.

Stilleståndstid är 2 veckor.

Läs mer

Jämnare produktion och ökad utnyttjandegrad med MUR

Med MUR-systemet inkopplat ökade utnyttjandegraden för FM Mattssons gjutceller från 46 procent till 73 procent på sex månader. Efter ett lyckat pilotprojekt införs produktionsuppföljning med MUR på övriga produktionsavdelningar vid FM Matsson i Mora.

Läs mer

Industriell mätteknik & Geometrisäkering

Vi levererar tjänster inom avancerad mätning till en bred kundbas inom svensk industri. Våra tjänster omfattar alla områden inom industrin inklusive maskin- och linemätning. Tack vare vår specialistkompetens är vi en trygg partner, oavsett om det gäller punktinsatser och enskilda projekt eller långa samarbeten. Vi erbjuder även kundanpassade utbildningar.

Läs mer

Din helhetsleverantör inom industriell robotik

Tillverkningsindustrins specifikationer ställer allt högre krav. Vill du vara leverantör till svensk industri behöver du automatisera din produktion och kunna garantera högsta leveranssäkerhet. Det är hög tid att robotisera din produktion – Vi hjälper dig hela vägen!

Läs mer

Spara pengar med geometrimätning

Vi på DynaMate märker att det finns ett stort behov av att smidigt kunna upptäcka fel i produktionen hos Svensk industri. Många gånger lider aktörer stora förluster till följd av brister i deras maskiner. Brister som enkelt hade kunnat upptäckas med en geometrimätning.

Läs mer
DynaMate vibrationsmätning

Vibrationsmätning: Att mäta är att veta!

Vi mäter alla typer av industriella maskiner!
Obalans i maskiner är den vanligaste felorsaken inom industrin. Något som bidrar till onödigt slitage, maskinskada, fel i produktionen och långa stillestånd. Genom vibrationsmätning av dina maskiner kan du i god tid planera ditt underhåll och undvika kostsamma reparationer.

Läs mer

Här får alla rum i karusellen!

Karusellsvarv Carnaghi AC42 TM från 1996.

Maskinen har dubbla stickor, en vertikal (X-Z) och en horisontal (U-W). Huvudmotor på 104kW och frässpindel på 40kW (6 axlar 2 spindlar). Verktygsmagasin med svarvverktyg, ISO- konor och Capto-konor. Mätprobar för både detalj- och verktygsmätning. Tvärbalk med fasta lägen. Befintligt styrsystem Sinumerik 840C och Simodrive 611A- servon.

Vi ersätter styrsystemet med ett nytt Sinumerik 840D Solution Line och Sinamics servon, dubbla kanaler för de två stickorna, handratt med display.

Nya elskåp med genomgående nya lågspänningskomponenter.

Nya absoluta mätskalor och roterande givare på alla axlar.

Läs mer

Boka teamsmöte!

Vill du prata med oss om

Maskinservice

Automation

Styrsystemsbyte

Robotik

Industriell mätteknik

 

Boka teamsmöte