DynaMate

Vår samlade erfarenhet av CNC, verktygsmaskiner och industriautomation är stor. En kunskap som gör att vi kan eliminera brister och öka prestandan i dina maskiner.

Vi hjälper er gärna med:

 • Maskinservice och underhåll
 • Mekaniska renoveringar
 • Maskinservice och underhåll
 • Automation
 • Styrsystemsbyte
 • Maskinservice och underhåll
 • PLC-programmering
 • Elkonstruktion
 • Robotik
 • Industriell mätteknik & geometrisäkring
 • Spindelrenovering

Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.

Besök vår hemsida

Händelser hos DynaMate

Händelser från DynaMate kommer inom kort.

Kategori

Välkommen till DynaMate Online Expo 2021!

Läs mer

Kostnadseffektivt med automatiserad montering

Ages Machining i Värnamo har tillsammans med DynaMate automatiserat montering och packning för två produkter man tidigare utfört helt manuellt. En kostnadseffektiv lösning som gör Ages Machining än mer eftertraktade på marknaden.

Läs mer

Detaljinmatning In/ut banor utan vision

Detaljinmatning till maskiner och robotar med mekanisk uppstyrning i plockläget.

Utrustningen hantera detaljer i olika diameter  från 50 mm- 120 mm utan omställning .

Vi kan även hantera gjutna detaljer som kräver uppstyrning av orienterings läget.

 

Detaljinmatning direkt ur pall kaotiskt

Detaljinmatning för maskiner och robot. Plockning av detaljer direkt ur pall med kaotiskt ordning både av rostfritt och järn. Detalj kommer till ett plockläge för robot eller maskin helt utan Vision system enkelt och effektivt

Problemfri körning och effektiv produktion

Från tio veckors oönskat stillestånd på ett år till problemfri körning och en effektiv produktionsprocess. Moderniseringen av borr- och fräsmaskinen hos Seldén Mast AB i Västra Frölunda har förbättrat såväl arbetsmiljö som kvalitet och produktion.

Läs mer

Utvecklingsprojekt av specialmaskin

Tillsammans med våra samarbetes partners har vi utvecklat denna specialmaskin till kund ,från ide till färdig maskin.

Hållbar arbetsmiljö och ökad kapacitet

En karusellsvarv var i stort behov av modernisering, efter 70 000 timmars produktion. Totalrenovering och modernisering av Dynamate resulterade i ökad kapacitet, bättre arbetsmiljö och fullbokad produktion till 2035.

Läs mer

Här får alla rum i karusellen!

Karusellsvarv Carnaghi AC42 TM från 1996.

Maskinen har dubbla stickor, en vertikal (X-Z) och en horisontal (U-W). Huvudmotor på 104kW och frässpindel på 40kW (6 axlar 2 spindlar). Verktygsmagasin med svarvverktyg, ISO- konor och Capto-konor. Mätprobar för både detalj- och verktygsmätning. Tvärbalk med fasta lägen. Befintligt styrsystem Sinumerik 840C och Simodrive 611A- servon.

Vi ersätter styrsystemet med ett nytt Sinumerik 840D Solution Line och Sinamics servon, dubbla kanaler för de två stickorna, handratt med display.

Nya elskåp med genomgående nya lågspänningskomponenter.

Nya absoluta mätskalor och roterande givare på alla axlar.

Robotcell för tvättning/gradning

Industrirobot ABB 6700 med 7:e axel för styrning av gradfixtur. Robot hämtar kombigriddon med gripfingrar för detalj och SPV Spintec gradspindel.

 • Gradfixtur med synkroniserad rotation
 • In-/utbanor
 • Tvättmaskin

Skräddarsydd HMI slipar hästskon!

Vi ersätter befintlig NUM styrsystem med Siemens 840D Solution Line. Nya servoförstärkare inklusive motorer.  Handratt, nya elskåp med tillhörande lågspänningskomponenter.

Nytt HMI (Human Machine Interface) framtaget tillsammans med kund för en smidig inställning av deras produkter. GAP kontroll från Marposs för att alltid ha en exakt nollning av slipskiva/detalj.

Stilleståndstid är 2 veckor.

Jämnare produktion och ökad utnyttjandegrad med MUR

Med MUR-systemet inkopplat ökade utnyttjandegraden för FM Mattssons gjutceller från 46 procent till 73 procent på sex månader. Efter ett lyckat pilotprojekt införs produktionsuppföljning med MUR på övriga produktionsavdelningar vid FM Matsson i Mora.

Läs mer

Industriell mätteknik & Geometrisäkering

Vi levererar tjänster inom avancerad mätning till en bred kundbas inom svensk industri. Våra tjänster omfattar alla områden inom industrin inklusive maskin- och linemätning. Tack vare vår specialistkompetens är vi en trygg partner, oavsett om det gäller punktinsatser och enskilda projekt eller långa samarbeten. Vi erbjuder även kundanpassade utbildningar.

Läs mer

Spara pengar med geometrimätning

Vi på DynaMate märker att det finns ett stort behov av att smidigt kunna upptäcka fel i produktionen hos Svensk industri. Många gånger lider aktörer stora förluster till följd av brister i deras maskiner. Brister som enkelt hade kunnat upptäckas med en geometrimätning.

Läs mer

Din helhetsleverantör inom industriell robotik

Tillverkningsindustrins specifikationer ställer allt högre krav. Vill du vara leverantör till svensk industri behöver du automatisera din produktion och kunna garantera högsta leveranssäkerhet. Det är hög tid att robotisera din produktion – Vi hjälper dig hela vägen!

Läs mer

Boka teamsmöte!

Vill du prata med oss om

Maskinservice

Automation

Styrsystemsbyte

Robotik

Industriell mätteknik

 

Boka teamsmöte