Ravema

Ledande Partner till nordisk industri

Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar för produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation, marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi ser vår roll i framtiden som en viktig del av industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder, anställda och för samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer – detta mervärde bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.

 

Besök vår hemsida

Heltäckande lösningar

Ravema har ett brett och heltäckande utbud av produkter och tjänster från marknadens ledande leverantörer. Varje område har en specialiserad produkt- och kundorienterad organisation som finns redo för att hjälpa dig.

Hos oss hittar ni:

Kontakta oss

0370 488 00
info@ravema.se
Margretelundsvägen 1, Värnamo

Kategori

Välkommen till Ravema Expo 2023!

Ravema besöker Weland AB

I detta klipp får ni hänga med när Johan och Lisa besöker Weland AB. I del 1 får ni följa med och ta en titt på hur Weland arbetar med nollpunktsystem. I del 2 kommer vi titta närmare på hur de arbetar med verktygshantering, programmering och förinställning. Stay tuned!

Läs mer

Ravema besöker LBY Tech!

När ni inte kan komma till oss, så åker vi i mindre skara till er! I detta klipp får ni följa med när Johan och Lisa besöker LBY Tech i Ljungby. Följ med och ta en titt på LBY Techs maskinpark och se hur vi på Ravema är en komplett helhetsleverantör till våra partners!

Läs mer

Ravema besöker MF Precision!

Vi har fått äran att besöka Martin Fredin, ägare och grundare av MF Precision i Ljusdal. MF Precision och Ravema har sedan många år tillbaka ett gediget samarbete och Ravema har försett MF Precision med maskiner sedan uppstarten. Följ med och upplev en imponerande maskinpark fylld med Mazak maskiner!

Läs mer

Mazak - en av världens största tillverkare av verktygsmaskiner!

Maskinerna för skärande bearbetning är en mycket viktig del av Ravemas verksamhet där Mazak är den absolut viktigaste samarbetspartnern och utgör ett fundament för företaget. Med mer än 45 års erfarenhet och fler än 4500 lyckade installationer av verktygsmaskiner representerar Ravema och våra medarbetare en mycket erfaren och kompetent samarbetspartner.

Läs mer

Tool 24 - upptäck enkel och uppkopplad verktygshantering!

Fördelarna med Tool 24:

  • Automatisk verktygsbeställning
  • Optimerat lager
  • Inget letande efter verktyg
  • Spara kostnad
  • Mätverktyg
  • Omslipning

GARANT master steel feed vs HOLEX pro steel!

Hur skiljer sig Holex Pro Steel och Garant Master Steel Feed mot varandra när vi jämför två olika borr i tre olika material?! Svaret är att det helt enkelt beror på vad och hur mycket du ska bearbeta. Se ovan när Johan visar mer!

Opticline Tolaris Optisk programmering!

I filmen visas hur enkelt och lätthanterat Opticlines mjukvara är inför mätning.

Läs mer

Opticline C series T3D probing system!

Optisk mätning med Opticline kompletterat med T3D prob.

Läs mer

Opticline CA618 med automation!

I filmen får du se en automatiserad lösning för optiskt mätning av Opticline CA618.
Läs mer

Har ni mött Tesa-Hite familjen?

Höjdmätarna i Tesa-Hite-serien är speciellt utformade för verkstadsmätningar, där det ofta är komplicerat att säkerställa mätning av hög kvalitet. Tesa lever upp till kraven på tillförlitlig mätning för att bibehålla och effektivt öka produktiviteten.

Tesa har även Höjdmått i 2D utförande, Micro Hite manuell och motoriserad avsedd för ditt mätrum och verkstad.

Läs mer

Ergonomi, kvalitet och ordning - arbetsplatsen är A & O

Hos oss på Ravema hittar du allt du behöver för att inreda din verksamhet. Alla arbetsbord, bänkar, skåp och övriga förvaringsprodukter vi erbjuder har maximal kvalité och är tillverkade för att klara de höga påfrestningar som en industrimiljö kräver.

Läs mer

ph cleantech - kostnadseffektivt och skonsamt för människor och miljö!

Styrkan med maskintvättar från PH cleantec är att de använder maskinens befintliga kylmedel och tvättar med lågt tryck. Metoden “lika-löser-lika” fungerar mycket bra och de äldsta och mest ingrodda fläckarna löses snabbt och enkelt upp. Tvättarna kan också arbeta som desinfektion av kylmedlet genom upphettning där bakterier försvinner. Maskinen arbetar med upp till 7,5 bars tryck och 95C temperatur. Utrusta sedan maskinen med de tillbehör som passar er verksamhet bäst.
Läs mer

Ravema Smart Maintenance!

Underhåll dina maskiner, håll koll på avvikelser och säkerställ att din maskininvestering levererar under lång tid framöver med Ravema Smart Maintenance.
Läs mer

Verktyg & Förnödenheter för alla!

I vårt breda sortiment med kvalitetsmärken har vi garanterat rätt verktyg för dig! Du hittar bits, tänger, insexmejslar, vattenpass och momentnycklar samt tusentals andra produkter hos oss. Utöver det erbjuder vi även ett komplett program av personlig skyddsutrustning – allt från topp till tå inklusive lättare sårvård.

Läs mer

Smart Automation för små serier!

Vi har tillsammans med våra partners InLead och Weland Solutions har tagit fram en smart automationscell för obemannad produktion under veckans alla dagar. Detta är ett projekt som installerades hos en av våra kunder i början av 2020 – men klippet är minst sagt fortfarande lika aktuellt!
Klicka på knappen nedan för att hitta lösningen för just er specifika maskinmodell!
Läs mer

Mazak Integrex i-300 AG

Mazag Integrex AG (autogear) är ett nytillskott i Mazaks maskinutbud, en riktig precisionsmaskin för bland annat skiving. Noggrannheten i den här maskinen är i toppklass, vilket krävs vid bearbetning av kuggar till bland annat växellådor. Maskinen hanterar tre olika typer av bearbetningsmetoder; femaxlig bearbetning, skiving och kuggmätning.

Läs mer

Upptäck mätlösningar från Wenzel med Stefan

I detta klipp får du möta Stefan, vår specialist inom mätteknik visar er mätning av en 3D-printad och efterbearbetad detalj. PLM Group har printad detaljen i metall, vår Mazak VTC530C efterbearbetade detaljen och här visar vi er slutresultatet.

Läs mer

Mazak - Integrex i-300S AM

Mazaks hybrid maskiner kombinerar både traditionell fleroperationsbearbetning med additiv tillverkning. En riktigt högpresterande lösning för småserietillverkning i komplicerade material. Maskinen smälter metallpulver med värme från en fiberlaser eller spciella munstycken för additiv tillverkning. Detta gör att olika typer av material kan sammanfogas för bästa möjliga hållbarhet.
Läs mer

Gängdjupstolkar från Leitech Instruments

Leitechs prisbelönta system används för kontroll av den invändiga gängans dimension och gängdjup, i en och samma operation. Detta sparar användaren tid jämfört med användning av en traditionell gängtolk. Leitech har även lösningar för kärnhål, kontroll av håldiametrar i önskad tolerans vid djupkontroll.

Har ni intresse för Gängdjupsmätning, kontakta någon av oss på Ravema så besättrar vi mer.

Läs mer

GARANT Master Alu

Komplett serie med högpresterande Aluminumfräsar!

Läs mer

GARANT MasterTitan TPC

Ditt val vid fräsning av Titan!

Läs mer

GARANT Power Q Double

Högeffektiv högmatare med dubbelsidiga geometri för bästa ekonomi!

Läs mer

GARANT VHM Fräs TPC

Pinnfräsar för dynamisk fräsning i alla material!

Läs mer

Mazak Optiplex 3015 Fiber III 10kw

På under en timme gick från idé i huvudet på en kollega till färdig monterbar produkt. PLM Group hjälpte oss med att modellera upp designen i SolidWorks samt utbredning av modellen. Därefter tog vi in filen i Mazaks program för vår Mazak Optiplex 3015 Fiber III 10kw. Som ni kan se i filmen markerar maskinen först bocklinjerna, sedan börjar den skära ut detaljen. Materialet är 1mm rostfri & syrafast plåt där den ena sidan är dekorativ/borstad. Vill ni veta mer om våra olika laserlösningar, hör av er till oss.
Läs mer

Wenzel LH1512 med REVO mäthuvud

Wenzel LH1512 med REVO mäthuvud är en riktigt snabb lösning med oslagbar mätnoggrannhet. I filmen ser ni ett relativt komplext motorblock som mäts snabbt och enkelt. Lägg speciellt märke till hastigheten på mätningen i hålen.

Läs mer

Mazak Variaxis C600 med SmoothAi

Variaxis C600 med SmoothAi är en maskin femaxlig fräsmaskin med Mazaks senaste version av Mazatrol styrsystem som arbetar både snabbare och mer intelligent för en bättre programmering. Maskinen är förberedd för och väldigt enkel att automatisera med allt integrerat direkt i styrsystemet.
Läs mer

Kontakta oss!

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss så besvarar vi era frågor!

Kontakta oss