Showroom

Välkommen till Värnamo Industriexpos showroom!

Företag

Kategori

Värnamo Industriexpo

Värnamo Industriexpo 2021 – Invigningstal

Besök hos K.D. Feddersen

Besök hos Herber

Besök hos Masentia

Besök hos LPV Verktygsmaskiner

Besök hos Salvagnini

Besök hos Din Maskin

Besök hos Norima

Besök hos Dynamate

Besök hos Edge Technology

Besök hos Ravema

Besök hos Bromi Gruppen

Besök hos Mekana Maskin

Bromi Gruppen

Välkommen till Bromi Online Expo 2021!

Nya Citizen L20 ATC

Citizen L20-XII finns nu att få i ATC utförande. Detta innebär att maskinen är utrustad med ett verktygsmagasin till B-axeln som rymmer 12+1 platser. Maskinen har 9 axlar och rymmer maximalt 34 verktyg. Detta är maskinen för dig som har komplexa detaljer med mycket fräsning.

Tjäna mer pengar med Citizens patenterade LFV-teknik

Citizens patenterade spånbrytningsteknik LFV har funnits på marknaden flera år men är precis lika unik idag som när den lanserades. LFV är patenterat och innebär bland annat en annan mekanisk hårdvara i maskinen. Tekniken gör det möjligt att bryta spån i alla material med full kontroll och maximal processäkerhet. Tidigare problem med svarvning, borrning och gängning i svårbrutna material är nu ett minne blått. LFV går ej att jämföra med enklare macroprogram för spånbrytning.

 

Citizen D25 en högproduktiv 12-axlig längdsvarv.

Citizen D25 är en högproduktiv och stabil längdsvarv med dubbel gangtool, upp till 59 verktyg, B-axel (5-axligt simultan mot båda spindlar) och totalt 12 styrda axlar. Simultan bearbetning med tre verktyg i ingrepp och maximalt utnyttjande av de dubbla gangtool hållarna minskar icke produktiv tid och maximerar produktiviteten. D25 har förenklad funktion för att skifta mellan fast- och flytande styrbussning. Senaste generationens motor och styrsystemsteknologi från CINCOM.

Bearbeta stål snabbt och effektivt i en Brother med #30 kona.

F600X1 sätter en ny standard inom bearbetning med #30 kona. Helt nytt mycket vridstyvt stativ där man separerat X- och Y-axel från varandra. Y-axel finns i bordet och X-axel i pelaren. Minimerat överhäng bidrar också till den ökade vridstyvheten. F600X1 är drygt 1,7 gånger vridstyvare än den tidigare klassledaren S500/S700.

 • Extrema accelerationer med upp till 2,2 G (Z-axel)
 • Extrem avverkningskapacitet,
 • Inbyggda spånskruvar i bearbetningsutrymmet för att klara maskinens kapacitet
 • Spån – Spån 1,7 sek
 • Spindelmotor med 26kW effekt och 10.000 varv/min
 • Stor bordsbelastning – klarar 500 kg
 • Låg energiförbrukning – ca 80% lägre jämfört med motsvarande #40 flerop

Brother Speedio R650X2 en palettmaskin för storskalig produktion.

R650X2 är Brothers flaggskepp inom palettmaskiner för större arbetsstycken (800×400). Byggd för storskalig produktion med sikte på fordonskomponenter som kräver rejäl avverkning och många verktyg. Verktygsväxlare med 40 platser och dubbelarm som är helt avgränsad från bearbetningsutrymmet. Verktygsväxling 0,9 sekunder och spån till spån på 2.6 sekunder. Spindelstart resp. stop på 0,15 sekunder. Det är dessa sekunder som gör skillnaden. BBT spindel med dubbel kontakt och tre olika spindelmotorer tillgängliga 10 – 16 000 V/min

 • Brothers innovativa palettsystem QT möjliggör växlingstid på 3,4 sekunder.
 • Klarar stora arbetsstycken – Z-axeln numera hela 435 mm 3 olika spindelmotor alternativ på mellan 10-16.000 v/min och 10 – 26kW effekt.
 • Stor bordsbelastning – 200 kg (300 kg vid reducerad växlingshastighet).
 • Högtryckspump på 70 bar.
 • Låg energi och luftförbrukning.
 • Kompakta mått.

Brothers 5-axliga multifunktionsfräs och svarv för volymproduktion.

M-serien är Brothers bidrag i Multitasking-segmentet och uppvisar samtliga deras DNA med mycket hög produktivitet kombinerat med energieffektivitet och låg investeringskostnad. Svarvspindel med 1500 eller 2.000 v/min. Mycket stabilt verktygssystem för svarvverktyg med dubbla tryckkolvar 5-axlig. Helt nytt system för verktygsväxling med 22 platser, T-T på 0,9 sek Kräver mindre än 5 m2 golvyta inklusive spånhanterings- utrustning Broms på A-axel (option) Hydraulisk spänncylinder med dragrör och chuck (option).

 • Svarvspindel med upp till 2.000 v/min
 • Mycket stabilt verktygssystem för svarvverktyg med dubbla tryckkolvar
 • 5-axlig
 • Verktygsväxling med 22 platser, T-T på 0,9 sek
 • Kräver mindre än 5 m2 golvyta inklusive spånhanteringsutrustning
 • Broms på A-axel (option)
 • Hydraulisk spänncylinder med dragrör och chuck (option)

Programera XYZ-fräs och svarv snabbt och smidigt med ProtoTRAK

XYZ maskiner med ProtoTRAK styrsystem är CNC på enkelt vis. Kombinationen av lättanvänd teknik och avancerade styrmöjligheter ger drastiskt minskade ställtider. Programmering sker i klarspråk på svenska och direkt på touch skärmen! ProtoTRAK styrsystem finns till både fräsmaskiner och svarvar.

XYZ är en betydande leverantör av CNC fräsmaskiner och svarvar. XYZ maskiner antingen byggs eller slutkontrolleras i Devon, England. Det finns alltid ca 300 nya maskiner på lager. Reservdelar garanteras över hela Europa inom 48 h.

Bäddfräs RMX-serien

RMX serien förenar den klassiska bäddfräsen med rörlig pinol samt vinkelbart huvud – mångsidigheten tillsammans med Protrak styrsystemet gör denna serie till en storsäljare över Europa.

RMX 3500

 • Motor 3,75 kW
 • Varvtal mellan 40-5000 rpm, 2 lägen: 40- 600/ 300-5000 rpm
 • Bordet är 228-1245mm. Rörelse i X: 762 mm, Y:381 mm, Z: 560 mm
 • T spår: 4 st 15,9mm
 • Spindelkona: ISO 40
 • Max last på bordet: 600 kg
 • Huvudtilt: 45° – 45°
 • Ca vikt tot: 2350 kg

Bromi Gruppen besöker Bondtech

Värnamoföretaget Bondtech är en av världens ledande utvecklare och tillverkare av komponenter för 3D-skrivare. Bondtech är ett ungt företag som har haft en otroligt kraftig utveckling. Bromi Gruppen har fått äran att leverera fyra maskiner. 1 st Multifunktionsfräs Brother M140X2 och 3 st Citizen längdsvarvar.

Bromi Gruppen besöker Norlin & Persson

Norlin & Persson är en underleverantör som bearbetar framförallt i aluminium. Senaste investeringen blev en komplett Turn Key lösning från Bromi Gruppen innehållandes en Brother R650 och automation från ABB.

Din Maskin

Välkommen till Din Maskin Online Expo 2021!

Vi är stolta över vårt Teknikcenter och hade såklart gärna visat upp det för besökare, men i år är vi glada att istället kunna genomföra ett digitalt Värnamo Industriexpo.

I Teknikcentret lagerhåller vi nya och begagnade maskiner till försäljning, håller kvalificerade utbildningar, låter kunder testköra detaljer och genomför demonstrationer på våra maskiner. Besök gärna vårt virtuella Teknikcenter.

Läs mer

Kantpressrobotisering på liten yta

På endast 28,5 kvadratmeter ryms en kompetent robotlösning Starmatik Hyper Bending System med 40 tons kantpress från SafanDarley, 25kg Fanuc robot med förladdning av plåtämnen för kortare cykeltider.

I cellen finns även automatisk gripdonsväxling och verktygsväxling som medför möjlighet att lägga en produktionskö och producera utan avbrott. Systemet inkluderar allt för att automatisera hela bockningsprocessen; laddning, positionering, bockning, vändning och stapling.

Läs mer

Välkommen på en rundtur i vårt Teknikcenter

Följ med på en rundtur i våra lokaler och vårt 2000 kvm stora Teknikcenter.

Vi välkomnar gärna besökare till vårt Teknikcenter där vi alltid har möjlighet att demonstrera några av våra olika maskiner för plåtbearbetning; laserskärning, kantpressning, kantpressrobotisering, stans/vinkelsax, stansning, gradsaxar, bockautomater, pressar, bandmatning men även andra typer av maskiner för plåtbearbetning. Välkommen!

Läs mer

Premiärvisning! Nya Starmatik Hyper Bending System

Vår italienska samarbetspartner STARMATIK, specialiserade på kantpressautomation med över 20 års erfarenhet i branschen laserar nu andra generationen HYPER BENDING SYSTEM II. Integrerad med SafanDarley E-Brake, servoeletriska kantpress blir denna enhet en kompakt och högpresterande automation med många smarta tekniska lösningar för såväl stora som små produktserier.

Läs mer

Vattenskärning - se fördelarna med nya CMS Proline

Med den nya Proline har CMS Tecnocut utvecklat flera innovativa lösningar som överträffar även deras redan marknadsledande teknik och ger de mest avancerade tekniska och funktionella lösningarna att finna i en vattenskärmaskin idag. Effektiv, mångsidig och pålitlig. Vattenskärmaskinen kan levereras i olika utföranden och anpassas efter kundens behov.

Läs mer

Framtidens plåtautomation

Dagens krav på produktion innebär korta leveranstider, kostnadseffektiv tillverkning, hög kvalitet och låg kostnad. Även daglig hantering av order, programmering och rapportering är nyckeln till effektiva tillverkningsprocesser. Se representanter från Prima Power och Din Maskins produktansvarige Henrik Bergkvist, presentera framtidens plåtautomation.

Läs mer

Kantpress E-Brake 35-300 ton

Fördelarna är många med SafanDarleys E-Brake kantpressar. Dessutom är det alltid 5 års garanti.

 • Unikt servoelektriskt drivsystem – minimerar behovet av bombering
 • Ljusridå med taktkörning för varje enskilt bocksteg – ökar produktiviteten och är ergonomiskt för operatören
 • Låg underhålls- och driftskostnad
 • Ingen hydraulolja – minimalt underhåll
 • Ljudlös drift
 • Avsaknaden av hydraulsystem medför högre precision och jämnare bockningsresultat.

Läs mer

Kombimaskin stans- lasermaskin från Prima Power

Prima Powers Combi Sharp stans- lasermaskin är en kombimaskin med hög produktivitet, mycket tack vare sin mångsidighet. Med maskinen är det möjligt att stansa, forma, märka, laserskära, och till och med bocka. Maskinen kännetecknas av höga hastigheter, enkel användning och minimala omställningstider.

Maskinen är liten och kompakt, även med automationslösningar, har låg energiförbrukning tack vare servoelektrisk stansning och fiberlaserskärningsteknik och hög verktygskapacitet – upp till 384 indexerbara verktyg.

Läs mer

Kombimaskin stans- vinkelsaxmaskin från Prima Power

Den servoelektriska stans- vinkelsaxmaskinen Shear Genius 1530 är en servoelektrisk stansmaskin samt vinkelsax med ett servoelektriskt drivsystem vilket gör att klipprörelsen utförs både snabbt och med hög precision. Integrerad automatisk laddning, såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot, är standard.

Shear Genius 1530 har ett antal optioner som roterande stanshammare vilket ger nya möjligheter för användningen av multitool, lasermätning för att kontrollera att inte stansbrott har skett och roterande axel i plåtladdaren som ger nya möjligheter att anpassa layouten på maskinen.

Läs mer

Bockautomat från Prima Power

Den servodrivna bockautomaten EBe från Prima Power är kompakt, energisnål, snabb och ger ett oöverträffat bockresultat. Maskinen har en mjuk gång och är mindre och kompaktare än den hydrauliska maskinen. Den servodrivna bockautomaten är ytterligare ett exempel på Prima Powers innovationsförmåga och lösningar från en ledande tillverkare för flexibla system inom plåtbearbetning.

I vårt Teknikcenter i Värnamo har vi en bockautomat för demonstration från och med juni.

Läs mer

2D-lasermaskin från Prima Power med laddning och stapling

Prima Power har en omfattande laserproduktportfölj som innehåller både 2D- och 3D-lasermaskiner. Laserskärning är en otroligt flexibel teknik och ett brett utbud av material och tjocklekar kan bearbetas utan begränsning.

Här ser vi en 2D-lasermaskin Platino Fiber med laddnings- och sorteringssystem samt ett flexibelt lager- och materialhanteringssystem som hanterar plåtämnen och skurna detaljer i olika material och tjocklekar utan dröjsmål till och från laserskärmaskin eller annan maskin.

Läs mer

MÄSSERBJUDANDE: 15% rabatt på utbildning

Boka en utbildning innan den 4 juni 2021 så får ni 15% rabatt på hela bokningen. 

En produktionscell blir inte bättre än den personal som sköter den. Vi skräddarsyr utbildningar för kunden och de kan till exempel omfatta handhavande, förebyggande underhåll eller felsökning. Vi erbjuder även uppföljande utbildningar  för att bygga vidare på tidigare kunskaper och lära sig att utnyttja utrustningen ännu bättre.

Kontakta support@dinmaskin.se för mer information. Uppge Värnamo Industriexpo vid bokning.

Läs mer

TÄVLING: Vad väger detaljen? 💪

Gissa hur många gram detaljen som Maja har bockat väger? 😊 Materialet är 1 mm stålplåt.

Maila ditt svar till info@dinmaskin.se. De 3 som gissar närmast vinner finfina priser! Lycka till!

Fredrik berättar om offline-programmering med SimulEasy

Vår leverantör av robotisering, Starmatik, erbjuder mjukvaran SimulEasy för off-line programmering av robot och kantpress. Se när vår produktansvarige Fredrik Carlsson demonstrerar hur programmet fungerar och dess fördelar.

Med SimulEasy sparar man programmeringstid online som i stället kan användas för värdefull produktionstid. SimulEasy är ett öppet och flexibelt system med många möjligheter när det kommer till palleteringsmönster, bockordning och verktygsval.

Läs mer

Autoprogrammering till laser och kantpress med samma program-interface

Skapa enkelt nc-kod samtidigt till både din kantpress och laser helt automatiskt genom att använda samma program-interface. Detta gör processen mycket överskådlig och underlättar programmeringen av flertalet solidfiler på en och samma gång. För mer information kontakta Din Maskins support@dinmaskin.se.

Dynamate

Välkommen till DynaMate Online Expo 2021!

Läs mer

Kostnadseffektivt med automatiserad montering

Ages Machining i Värnamo har tillsammans med DynaMate automatiserat montering och packning för två produkter man tidigare utfört helt manuellt. En kostnadseffektiv lösning som gör Ages Machining än mer eftertraktade på marknaden.

Läs mer

Detalj inmatning In/ut banor utan vision

Detalj inmatning till Maskiner och robotar med mekanisk uppstyrning i plockläget.

Utrustningen hantera detaljer i olika diameter  från 50 mm- 120 mm utan omställning .

Vi kan även hantera gjutna detaljer som kräver uppstyrning av orienterings läget.

 

Detalj inmatning direkt ur pall kaotiskt

Detalj inmatning för maskiner och robot. Plockning av detaljer direkt ur pall med kaotiskt ordning både av rostfritt och järn. Detalj kommer till ett plockläge för robot eller maskin helt utan Vision system enkelt och effektivt

Fördubblad produktivitet efter modernisering

En omodern och svårarbetad maskin fick nytt liv genom kreativa lösningar och produktiviteten fördubblades. Det blev resultatet när DynaMate uppgraderade en specialsvarv hos Lucchini Sweden AB i Surahammar.

Läs mer

Problemfri körning och effektiv produktion

Från tio veckors oönskat stillestånd på ett år till problemfri körning och en effektiv produktionsprocess. Moderniseringen av borr- och fräsmaskinen hos Seldén Mast AB i Västra Frölunda har förbättrat såväl arbetsmiljö som kvalitet och produktion.

Läs mer

Utvecklingsprojekt av special maskin

Tillsammans med våra samarbetes partners har vi utvecklat denna specialmaskin till kund ,från ide till färdig maskin.

Hållbar arbetsmiljö och ökad kapacitet

En karusellsvarv var i stort behov av modernisering, efter 70 000 timmars produktion. Totalrenovering och modernisering av Dynamate resulterade i ökad kapacitet, bättre arbetsmiljö och fullbokad produktion till 2035.

Läs mer

Här får alla rum i karusellen!

Karusellsvarv Carnaghi AC42 TM från 1996.

Maskinen har dubbla stickor, en vertikal (X-Z) och en horisontal (U-W). Huvudmotor på 104kW och frässpindel på 40kW (6 axlar 2 spindlar). Verktygsmagasin med svarvverktyg, ISO- konor och Capto-konor. Mätprobar för både detalj- och verktygsmätning. Tvärbalk med fasta lägen. Befintligt styrsystem Sinumerik 840C och Simodrive 611A- servon.

Vi ersätter styrsystemet med ett nytt Sinumerik 840D Solution Line och Sinamics servon, dubbla kanaler för de två stickorna, handratt med display.

Nya elskåp med genomgående nya lågspänningskomponenter.

Nya absoluta mätskalor och roterande givare på alla axlar.

Robotcell för tvättning/gradning

Industrirobot ABB 6700 med 7:e axel för styrning av gradfixtur.Robot hämtar

Kombigriddon med gripfingrar för detalj och SPV Spintec gradspindel

Gradfixtur med synkroniserad rotation

In-/utbanor

Tvättmaskin

Skräddarsydd HMI slipar hästskon!

Vi ersätter befintlig NUM styrsystem med Siemens 840D Solution Line. Nya servoförstärkare inklusive motorer.  Handratt, nya elskåp med tillhörande lågspänningskomponenter.

Nytt HMI (Human Machine Interface) framtaget tillsammans med kund för en smidig inställning av deras produkter. GAP kontroll från Marposs för att alltid ha en exakt nollning av slipskiva/detalj.

Stilleståndstid är 2 veckor

Jämnare produktion och ökad utnyttjandegrad med MUR

Med MUR-systemet inkopplat ökade utnyttjandegraden för FM Mattssons gjutceller från 46 procent till 73 procent på sex månader. Efter ett lyckat pilotprojekt införs produktionsuppföljning med MUR på övriga produktionsavdelningar vid FM Matsson i Mora.

Läs mer

Edge Technology

Välkommen till Edge Online Expo 2021!

EDGECAM på 3 minuter

Vad är EDGECAM? Vad använder man det till? Vi besvarar dessa frågor samt mycket mer. För mer information besök vår hemsida kring EDGECAM

Läs mer

EDGECAM fräsning

I denna video får ni se ett axplock av de funktioner som finns i EDGECAM´s standard nivå. Allt ifrån solidhantering, setup i maskinen, automatiserad beredning, manuell beredning, maskinsimulering och tillslut generering av NC-Kod.

Vill du och ditt företag få en anpassad presentation av våra produkter så vänlige kontakta oss via knappen LÄS MER

Läs mer

EDGECAM svarvning

I denna video får ni se ett axplock av de funktioner som finns i EDGECAM´s standard nivå. Allt ifrån solidhantering, setup i maskinen, automatiserad beredning, manuell beredning, maskinsimulering och tillslut generering av NC-Kod.

Vill du och ditt företag få en anpassad presentation av våra produkter så vänlige kontakta oss via knappen LÄS MER

Läs mer

Modula Slim

Den flexibla och smarta hissautomaten

Modula Slim är det intelligenta valet för er som söker en vertikal lagerlösning med total flexibilitet. Det går att lagra alla slags material och produkter i er Modula Slim: Opackat material, lådor (kartonger, brickor, askar) för små produkter, reservdelar, fjädrar, flaskor mm. Snabb installation samt enkelt att använda.

Modula Slim är byggd på en förmonterad basmodul som är enkel att flytta och snabb att installera. Detta betyder att hissautomaten kan sättas upp i er lokal och vara i funktion inom 48 timmar.

Hissautomaten integreras också snabbt med ert affärssystem tack vare Modula WMS (Warehouse Management System).

Inte bara snabb att installera utan också enkel att använda. Det är verkligen enkelt för era operatörer att hantera lagret.

En användarvänlig pekskärm som enkelt kontroller den integrerade plockhyllan, kvitteringsknapp samt LEDlist optimerar plockhastigheten. Inom några få dagar, kan Modula Slim användas av alla och kommer att skapa fantastiska resultat i form av ökad plockhastighet

Läs mer

SupplyPoint Varuautomater & Modula Hissautomater

SupplPoint: Vi erbjuder SupplyPoint, en av de mest flexibla varuautomaterna som finns. Varuautomater/Lagerautomater är utvecklade för att effektivisera lagerhanteringen av små och medelstora varor. I takt med att kunders behov förändras kan SupplyPoint tack vare sin flexibla uppbyggnad anpassas för att få optimal funktion. I vår leverans ingår lagerautomaten med komplett system och anpassad i olika utföranden, utefter de behov er verksamhet har. Våra lagerautomater används i många olika verksamheter så som verkstad, sjukhus, elektronik och reservdelar.

Modula: Modula hissautomat är ett automatiserat vertikalt lagersystem med en serie hyllor som är utformade för att optimera utrymme, arbete, orderhanering och plockflöde, såväl för komponenter som för färdiga produkter, passande för de flesta branscher. Hissautomaten utnyttjar byggnadens höjd för att möjliggöra det vertikala automatiska lagringssystemet, vilket i sin tur reducerar behovet av traditionella hyllor och ger en ergonomisk arbetsmiljö.

Läs mer

Vart är vi på väg?

Ja vart är vi på väg och är vi på väg åt samma håll?

Läs mer

SUPPLYPOINT Lagerautomater

Lagerautomat för effektivisering och säkerhet

Vi erbjuder SupplyPoint, en av de mest flexibla varuautomaterna som finns. Varuautomater/Lagerautomater är utvecklade för att effektivisera lagerhanteringen av små och medelstora varor. I takt med att kunders behov förändras kan SupplyPoint tack vare sin flexibla uppbyggnad anpassas för att få optimal funktion. I vår leverans ingår lagerautomaten med komplett system och anpassad i olika utföranden, utefter de behov er verksamhet har. Våra lagerautomater används i många olika verksamheter så som verkstad, sjukhus, elektronik och reservdelar. Varuautomater/lagerautomater är någonting som både användare, lagerpersonal, inköpare och ekonomichef tjänar på.

Med lagerautomater minskar risken för felutplock, mindre svinn, gör hanteringen säkrare och gör påfyllning av produkt enklare. Inköparen får bättre underlag för beställning, mer exakta förbrukningsrapporter samt effektivare inköp. Allt som allt bidrar lagerautomater till ökad produktivitet, bättre lagerunderhållning och bättre lönsamhet.

Läs mer om de olika modellerna från SupplyPoint vi erbjuder, för att se vilken som passar er verksamhet bäst.

Läs mer

Herber

Välkommen till Herber Online Expo 2021!

NEW! NEW! NEW! Herber 2400S All electric 4 Inch 10-axis CNC Tube bending machine

Läs mer

Herber 150 RL med Automation

Läs mer

Herber 310S bending up to 42 mm OD!

Herber Engineering AB. Full electric tube bending machine 310S. For tubes up to Od 42mm and 2mm wall. (1,57″ and 0,08 wall) Equipped with 4 level, multiradius, mandrel and centerline booster option.

Herber 350RL Tube Bending Machine With integrated handling!

Herber 350RL Tube Bending Machine for bending of complex tube geometrics and 24/7 production. Extremely fast machine for high volume production. Handling as option.
Max tube diameter 40mm and wall 1,5mm (Od 1,57″. Wall 0,06″)

Herber 750RL All electric 9-axis Right/Left CNC Tube bending machine

Herber 750RL Tube Bending Machine for bending of complex tube geometrics and 24/7 production. Extremely fast machine for high volume production. Max tube diameter 51mm and wall 2,1mm (Od 2,00″. Wall 0,082″)

Herber HMI 2020 Simplified overview

A quick overview of Herber HMI 2020, ease of use and logic programming!

K.D. Feddersen

Välkommen till K.D. Feddersen Online Expo 2021!

People. Think. Plastics.

Think Together Compact – Introduction

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.1 - Inside the Material

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.2 - Inside the Cavity

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.3 - Venting

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.4 - Cooling

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.5 - Inside the Process

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.6 - Inside the Part Ductility

Think Together Compact – General Moulding Guidelines Pt.7 - Summary

K.D. Feddersen | New Mobility

Lenima

Välkommen till Lenima Online Expo 2021!

EMCO MT65-G2 - En snabb stridsvagn

Maxxturn 65 har alltid varit känd för att vara lika stabil och driftsäker som en stridsvagn. Addera användarvänlighet, flexibilitet och höga hastigheter så har ni en maskin för alla ändamål. Det senaste tillskottet i Maxxturn-serien är nya MT65-G2. Mer prestanda och större flexibilitet bäddar för den tuffaste bearbetningen.

Med den vätskekylda motorn till drivna verktygen monterad direkt i själva revolvertallriken möjliggörs konstant fräsning på 12 000v/min.

Läs mer

EMCO HT65-PowerMill-G2

Hyperturn POWERMILL är samlingsnamnet på maskiner från EMCO när det kommer till svarvar med renodlad frässpindel/ B-axel.

Generation 2 av den annars så konkurrenskraftiga HT65-PowerMill tar nu modellen till en ny nivå med större genomgång, högre effekter, större verktygsmagasin, nytt styrsystem och mycket mer.

Läs mer

EMCO HT45-G3 -Succémaskinen

Vår mest populära EMCO – det ultimata valet för dig som behöver en riktigt snabb men flexibel svarv med extrem fräskapacitet. Med helintegrerade spindelmotorer för drivna verktyg som är monterade i själva revolvertallriken ger ofattbar prestanda och stabilitet vid krävande fräsmoment.

EMCO HT45 har 2 revolvrar (2x 16pos.) med Y-axel på den övre samt helintegrerade motorspindlar med upp till 65mm stångkapacitet.

Läs mer

EMCO Umill 1500 - större 5-axligt med svarvfunktion

Umill 1500 och dess storebror Umill 1800 passar helt enkelt er som har riktigt höga krav på en renodlad 5-axlig maskin för arbetsstycken på ca Ø 1500mm. Med bättre åtkomlighet och en enorm prestanda väger den in på ca 45 ton och tål tveklöst att sättas på prov gentemot konkurrenterna på marknaden!

Lägg till svarvfunktionen och palettväxlaren så är kalkylen klar!

Läs mer

EMCO MMV - Nu med X-rörelse 6200mm

EMCO MMV-serien som tidigare funnit i två utföranden med X-rörelser på 2000 respektive 3200 mm får nu nya medlemmar.
Den nya plattformen som delar mycket av tekniken med välbeprövade MMV3200 lanseras nu med X-rörelser på 4200-, 5200-, respektive 6200mm.

Läs mer

STAR SX-38 - Nytt flaggskepp för 42mm stång

Äntligen kan vi presentera nya STAR SX-38 som är en extremt flexibel maskin oerhörd prestanda. Med sina höga effekter och en maskinvikt på 6 ton så borgar den för komplex bearbetning och stor spånavgång.Nya SX-38 placerar sig mellan den populära STAR SR-38 och den mer komplexa STAR ST-38 med en prislapp som väntas attrahera automatsvarvar runt om i landet.

Lenima är en av de ledande aktörerna när det gäller maskiner och kunskap inom nischen längdsvarvning. Fler och fler får upp ögonen för tekniken, speciellt i det övre segmentet där man säljer mycket maskiner i konkurrens med mer klassisk a 2-revolvers 42 mm- maskiner.

Läs mer

Bryt spånorna som du vill – STAR HFT

Japanska STAR var tidigt ute med sin spånbrytningsteknik HFT (High Frequency Turning) som idag finns att få till samtliga modeller. LENIMA har sedan ca 3 år tillbaka sålt systemet på den svenska marknaden och ser det som en självklar problemlösare för diverse typer av spånproblem med högre produktivitet som resultat.

Funktionen som i många fall även kan installeras i efterhand på befintliga maskiner möjliggör för operatören att ”programmera” längden på spånorna vilket ger en mycket högre tillgänglighet.

Läs mer

STAR SW-20 - För dig som inte vill vänta på nästa detalj

STAR SW-20 har visat sig bli en favorit i 20mm segmentet och vi förstår varför. Verktygsuppsättningen är enkel samtidigt som flexibiliten är total!

Två separata gangtool som arbetar simultant mot huvudspindeln möjliggör att alltid ha två verktyg i ingrepp samtidigt. Istället för att göra operationerna efter varandra så kan man tex borra invändigt samtidigt som man svarvar en utvändig profil, detta med helt olika skärdata tack var den separata Z-rörelsen på den bakre gangtool.

Läs mer

WINEMA -den bästa av roterande Transfermaskiner

Ni har väl inte missat att vi även kan erbjuda den mest kompetenta av helhetslösningar när det kommer till roterande Transfermaskiner? WINEMA har med över 50 års erfarenhet oavkortat tillverkat roterande transfermaskiner för dygnet runt-produktion av de mest snäva toleranser och/eller de mest komplexa detaljerna.

Den fullt CNC-styrda modellserien WINEMA RV Flexmaster finns i tre olika storlekar med upp till 22 enheter (inkluderat komplett svarvning mellan dubb) samt möjligheten till dubbelproduktion för maximal produktivitet. Vid dubbelproduktion är det vanligt med stycktider om ca 2-3 sekunder per detalj. Detaljstorleken kan uppgå till Ø50mm med en längd av 200mm.

Läs mer

BUMOTEC - När tusendelar blir vardag

Ingenting är omöjligt – Schweizisk precision i sin yttersta form!

Bumotec tillverkar uteslutande fleroperationsmaskiner för de absolut högsta kraven, med och utan svarvspindel. Modellprogrammet omfattar flera modeller för simultan 5-axlig bearbetning av ämne eller stång upp till Ø 65mm. Högsta flexibilitet nås genom att frässpindel, bakbearbetningsstation, verktygsmagasin och detaljhantering anpassas efter kundens önskemål.

Bumotec erbjuder även en option för keramisk bearbetning så som slipning mm.

Läs mer

LPV Verktygsmaskiner

Välkommen till LPV Verktygsmaskiner Online Expo 2021!

Victor Taichung Intelligent factory

Victor Taichung Smart Factory Solution 360

Masentia

Välkommen till Masentia Online Expo 2021!

Tack vare Värnamo Industriexpo och ett gott lokalt samarbete får vi åter igen chansen att bjuda in dig till oss på MASENTIA, denna gång ONLINE! Vi hoppas via vårt “showroom” kunna ge dig en både tekniska och ekonomiskt fördelaktiga lösningar till din verkstad! Få ut 110% av ditt Online-besök, välkommen till oss på MASENTIA!

Lär känna oss på MASENTIA!

Här kan du höra några av våra kollegor berätta lite om sig själva och sina arbetsuppgifter!

LAGERMASKIN: Trådgnistmaskin CUT E 600

“CUT your parts and costs faster”  Med CUT E trådgnistmaskin får 110% trygg produktion och med hög skärhastighet och låg trådförbrukning. En ekonomisk lösning för din produktion – Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

LAGERMASKIN: Geibel&Hotz planslipmaskin FS1260SD

Grinding surface: 1.200 x 700mm ⋅ Working area: 1.200 x 600 x 425mm
Table slot: 3 slots, 18mm ⋅ Table load max: 1.830kg
Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

LAGERMASKIN: MATSUURA MX-330 PC10 "Moneymaker"

MATSUURA MX-330 PC10 är en av de maskiner som flera av våra kunder kallar för “Moneymaker” eller som en nöjd kund sa “Payback in months – not years” – Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

Katsu Matsuura "EVERY MACHINE IS OUR CHILD"

Hör Katsu Matsuura, CEO för Matsuura Machinery Corporation, berätta om sitt familjeföretag. Maskinerna är byggda för att hålla i minst 25 år och varje del i maskinen är gjord med yttersta omsorg. 110% japansk kvalitét!

 

Läs mer

NYTT styrsystem till trådgnistar "UNIQUA"

Få ut det bästa av din maskin! Nu lanserar vår leverantör GF Machining Solution ett nytt styrsystem till CUT-serien – Extremt användarvänligt och flexibelt för maximal produktivitet – Se demo av UNIQUA i filmen ovan! 

 

Läs mer

MIKRON MILL S - 5-axlig höghastighetsbearbetning på riktigt!

110% high speed milling – Precision och kvalitét på högsta nivå!
En 3- eller 5-axlig, snabb, stabil och extremt noggrann maskin för tillverkning av små komplexa delar med krav på extrema toleranser. För pålitlig produktion 24/7.

Läs mer

SYSTEM 3R | Integrerad automation

Med hjälp av vår automationspartner System 3R som är en del av GF Machining Solutions kan vi erbjuda en total automationslösning både när det gäller gnist-, fräs- och lasermaskiner. Att maskinerna och automationen kommer från “samma familj” och “pratar samma språk” gör att man kan utnyttja cellens fulla potential. Här ser du ett exempel på tillverkning av “Bone Saw Guide Block” BSGB som används vid höft- och knäledsoperationer.

Läs mer

Ett genombrott inom LASER

Det modulära konceptet för GF AgieCharmilles LASER P 400 inkluderar ett patenterat allt-i-ett-laserhuvud som kan växla mellan två laserkällor eller två våglängder för både texturering och gravering i en uppspänning.

Läs mer

COHERENT | LASER Cutting System: ExactCut™

ExactCut är ett kompakt och exakt lasermaskin för både tunna och tjocka metaller och legeringar samt spröda material som safir, PCD och keramik. Du får här en färdig lösning för krävande tillverkningsapplikationer för medicintekniska produkter, elektronik, bil och urmakeri etc. Med denna laserskärmaskin får du får hög flexibilitet och mångsidig tillverkning.

Läs mer

Coherent | LASER "Black Marking" av 3D-detaljer

Med LASER “Black Marking” från vår leverantör COHERENT kan du skapa permanenta UDI-märken med hög kontrast på medicinska rostfria produkter som inte bleknar eller korroderar.

Läs mer

Läs HELLERS nyhetsbrev här!

heller.biz/performance/en presenteras helt nya H Gen4 och HF Gen2 – i 3D inkl. alla fördelar för just din tillverkning.

Explore now!

 

HELLER | H-serien - en horisontell, pålitlig arbetshäst!

4-axlig horisontell bearbetning i världsklass! Den nya generationen av H-serien har blivit ännu mer produktiv med 10% kortare spån-till-spån tid. HELLER är en genuin tysk tillverkare med 100-tals referensmaskiner i Sverige.

Läs mer

HELLER | HF-serien – Bästa maskinen har blivit ännu bättre!

5-axlig horisontell bearbetning i världsklass! Den nya generationen av HF-serien är ännu snabbare, stabilare, mer ergonomisk samt har fler möjligheter för specialbearbetning. Nu med fullt integrerad U-axel i spindeln! HELLER Solutions – Knowing how it’s done.

Läs mer

NYHET! WFL M20 MILLTURN

M20 MILLTURN är det senaste tillskottet till WFLs produktportfölj och är en kompakt och kraftfull multifunktionssvarv för krävande bearbetning. Kan fås med flera olika verktygssystem och teknologier, enkel- eller med subspindel.
WFL är Nr 1 inom fleroperationssvarvning och som vanligt gäller deras motto “CLAMP ONCE – MACHINE COMPLETE”

Läs mer

NYHET! UNIPORT 4000

Större flexibilitet och fler funktioner är nyckeln till denna nya design av UNISIGN´s minsta portalfräsmaskin UNIPORT4000. Flersidig bearbetning i en uppspänning, möjlighet till pendelkörning, stort arbetsområde på liten golvyta!

Läs mer

ZIMMERMANN | FZH 400

Högdynamisk 5-axlig fräsning på hög nivå! Tyska Zimmermann tillverkar 5-axliga portalfräsmaskiner och har sin expertis inom strukturella artiklar till flygindustrin in aluminium och komposit, modellfräsning till fordonsindustrin samt verktygstillverkning.

Läs mer

FLEXTURN - THINK BIG!

En fullt 5-axlig vertikal multifunktionssvarv från vår italienska tillverkare PIETRO CARNAGHI! För tillverkning av de största detaljerna med krav på högsta noggrannhet.

 

Läs mer

INFINITY = Automatisk verktygsväxling i revolvern

FAMAR är en italiensk tillverkare av multifunktionssvarvar för högvolymsproduktion!
INIFINITY är FAMAR’S patenterade lösning för verktygsväxling, detta ger en produktivitet i världsklass då man inte behöver stoppa maskinen vid verktygsbyte. Denna lösning ger högsta produktivitet, högsta tillförlitlighet och högsta precision till absolut bästa kostnad.

Läs mer

Mekana Maskin

Axile G8

G8-designen baseras på en avancerad portalkonstruktion, vilket ger den mest kraftfulla strukturen för att åstadkomma de bästa arbetsförhållanden vid bearbetning av de mest komplexa arbetsstyckena.

Den kraftfulla 5-axliga samtidiga bearbetningen tillhandahålls av hög dynamik från verktygens rörelser (3 axlar) och arbetsbordets rörelser (2 axlar). Båda de roterande axlarna i bordet drivs av inbyggda motorer med högt vridmoment. Tack vare den höga nivån på komponenter är G8 det bästa valet på marknaden i sin klass.

Finns även med svarvfunktion!

Läs mer

Axile G6-serie

G 6-designen baseras på en avancerad portalkonstruktion, vilket ger den mest kraftfulla strukturen för att åstadkomma de bästa arbetsförhållanden vid bearbetning av de mest komplexa arbetsstyckena.

Den kraftfulla 5-axliga samtidiga bearbetningen tillhandahålls av hög dynamik från verktygens rörelser (3 axlar) och arbetsbordets rörelser (2 axlar). Båda de roterande axlarna i bordet drivs av inbyggda motorer med högt vridmoment.

Finns även förberedd för automatisering och med svarvfunktion!

Läs mer

MTE Bäddfräsar

Populäraste maskintypen för ett varierat och flexibelt behov tex. legotillverkning. BF- och BT serien kan fås i många olika storlekar och med stor ramm rörelse alla med en kraftig spindelmotor och spindeldocka för tuff körning i olika material.

BF-serien är konstruerad och tillverkad med alla maskinkomponenter i gjutjärn. Härdade och slipade gejder med oljefilm och antifriktionsmaterial. Högdynamiska digitala servon och drivningar..

BT serien är byggd med MTE:s beprövade kraftiga BF- serie som grund. För att ytterligare öka snabbhet och dynamik är BT-serien utrustad med kraftfulla stabila INA rullstyrningar med många rullblock i alla axlar

Läs mer

MTE Fräsverk

FBF- S Serien. Maskinen är konstruerad och byggd i ett förstärkt utförande av högkvalitativt gjutjärn. Spindeldocka samt ramm kommer från de beprövade BF modellerna. Maskinen har kraftiga INA-rullstyrningar i alla axlar.

FBF-M Serien är ett mycket kraftig och stabil golvfräsverk för stora detaljer.  Kraftiga INA –rullblock i alla axlar samt en extra plangejder i rammen för dämpning.

FBF-X Serien är den största och kraftigaste maskinen i MTE:s tillverkningsprogram . Maskinen är lämplig för mycket stora arbetsstycken/komponenter och kan fås med en vertikalrörelse på 4 500 mm och tvärrörelse på hela 1 800 mm Utrustad med ett NC-bord på framsidan kan komplexa stora detaljer köras 4-5-axligt. Maskin bordet kan får i olika utföranden och höjder samt CNC-bord ,vinkelhyllor mm. Maskinen är konstruerad i extra kraftigt utförande och tillverkad i gjutjärn

Läs mer

MTE serie RT

RT-serien kombinerar alla fördelar från ett bordfräsverk och en klassisk bäddfräsmaskin . Avsedd för större komplexa detaljer som behöver bearbetas i en uppspänning från alla håll.

Det NC styrda stora fräsrundbordet i kombination med det automatiska fräshuvudet möjliggör 5-axlig körning i en uppspänning. Serie RT kan fås med olika storlekar på fräsbord tex 1400 mm x 1600 mm. Maskinen är tillverkad i en kraftig gjutjärnskonstruktion. Alla axlar med kraftiga INA-rullstyrningar och rammen är dessutom utrustad med en extra plan- gejder för eliminering av ev. bearbetningsvibrationer.

Läs mer

Biglia B438 Y2

Denna modell är optimerad för stångbearbetning och automat svarvning, med 2 spindlar och 2 revolvrar med 12 verktyg på varje!

Drivna verktyg och Y-axel på båda revolvrarna samt en subspindel med egen x-axel, ger möjlighet till superimposed och 3 verktyg i ingrepp samtidigt!

En maskin som ger optimal användning av tillgängligt utrymme i verkstaden (mindre än 5 kvm). De robusta komponenterna som maskinbädd, linjärstyrningar, revolvrar och spindlar i kombination med kraftfulla spindelmotorer (11 kW) och drivna verktyg (max. 4,6 kW) gör att du kan uppnå betydande resultat.

Kompakt, mångsidig och snabb är ledord för denna maskin!

 

B446-B465-serien

QUATTRO en maskin serie av dubbel-spindel svarvcentrum för stångbearbetning finns i T2 och T3 konfigurationer med två eller tre revolvrar med stångkapacitet på 51 eller 70 mm. Möjlighet till drivna verktyg på samtliga platser på revolvern med mycket optioner som standard.

Tredje generationen QUATTRO svarvcentra, med en längre maskinbädd och med snabba linjärstyrningar i samtliga axlar. De viktigaste prestandafördelarna som erbjuds av den robusta maskinens struktur, guiderna och revolvrarna är: – Styvhet som gör det möjligt att bearbeta hårdare material – Minskning av cykeltider och längre verktygslivslängd – Revolvrarna med 12 platser och samtliga för drivna verktyg  möjliggör bearbetning av komplexa delar och ett stort antal verktyg.

 

 

Läs mer

Biglia B750

Den nya B750 / B1250-serien representerar ”toppmoderna” multifunktionella svarvcentra. Den nya direkt drive-motor inbyggd i revolver är hjärtat i detta sortiment av maskiner.

Finns i 10 versioner med 750 mm eller 1250 mm svarvning längd, denna maskinlinje ger ett brett spektrum av bearbetningsmöjligheter från universell svarvning för att slutföra bearbetning av komplexa delar tack vare CNC-automatiska stöddockstycke, subspindel, roterande verktyg och C / Y-axeln.

Genom att maskinbädden är utformad för högre värmestabilitet, och termisk stabilisering av de viktigaste värmekällorna såsom spindlar, torn och hydraulenhet garanteras en hög noggrannhet

Tack vare det massiva maskinbädd i ett stycke gjutjärn med plangejdrar på alla axlar säkerställs en hög styvhet och exceptionell vibrationsdämpning.

Den snabba indexeringen, robusta BIGLIA servotorn och den höga förmågan av spånborttagning både vid svarv- och fräsoperationer aktiveras av nya kraftfulla servomotorer.

Läs mer

KastoWIN

Automatisk, högpresterande bandsåg för seriekapning av homogent material, rör och profiler i lätt- till svårspånade materialkvaliteter. De standardmässiga exakta linjärstyrningarna (återcirkulerande kulor)med två fettsmorda styrningsvagnar) garanterar maximal livslängd
Den standardmässiga styrningen SmartControl ger en optimal maskinmanövrering.

Enkel och tydligt arrangerad inmatning av order via orderguide. Efter att önskat antal uppnåtts stängs maskinen av automatiskt. Genom att man reducerat inställningstiderna till ett minimum, uppnår man maximal sågkapacitet i automatikdrift.Den exakta kulmutterspindeldrivningen i materialmatningen garanterar en exakt materiallängdspositionering.

Frekvensreglerad sågmotor med kuggväxel, med överbelastningsövervakning samt spänntryckövervakning för bandspänningen och båda skruvstyckena ingår som standard för enkelkapning, mindre och mellanstora serier samt stora serier.
En steglöst reglerbar elektromekanisk sågmatning med servomotor och kulmutterskruv ger de bästa förutsättningarna för en effektiv, känslig och verktygsbesparande sågning.

Sågkapacitet 90° runt 330/40/560/860/1060 mm

Läs mer

Kasto Variospeed C15/C18

CNC-styrd, helautomatisk produktionsklingsåg i tung konstruktion, för delning av homogent material, profiler och rör av alla kvaliteter, inklusive svårspånat material i HSS- och hårdmetalldrift.

 • Sågkapacitet runt 152 / 180 mm

Läs mer

Norima

Välkommen till Norima Online Expo 2021!

Visning av våra maskiner

Vi välkomnar Er till vår websida med hela vårt utbud.

-Bilder, data och i många fall videor på maskinerna.

Är det någon särskild maskin ni vill veta mer om?

Hör av Er så går vi ett varv runt maskinen med ett livesamtal.

Läs mer

PLM Group

Välkommen till PLM Groups showroom!

PLM Group levererar effektiva mjukvarulösningar till den nordiska industrin med en lokal närvaro. Vi är Nordens största SOLIDWORKS-partner med 6000 kunder inom produktutveckling och tillverkning. Sedan 2014 levererar vi också 3D-skrivare från flera av de ledande tillverkarna, så som HP, Markforged, 3D Systems, DyeMansion, Materialise och BLB Industries.

Kontakta oss här

Läs mer

Live 26/5: Förbättra er innovationsförmåga

Den 26 maj klockan 13:00–13:30, presenterar våra experter Charles Nilsson, Country Business Manager och Christoffer Wester, Sales Manager 3D Printing, hur PLM Group som partner kan hjälpa ert företag att utveckla er innovationsförmåga.

Webinariet innehåller:

 • PLM Group som partner
 • Smarta mjukvarulösningar
 • Innovation med 3D-printing
 • Så har våra kunder gjort
Registrera dig här ⇓
Läs mer

Specialerbjudande: The Ultimate Bundle

Att hantera produktinformation i molnet är framtiden! 

The Ultimate Bundle från SOLIDWORKS är ett tidsbegränsat erbjudande som för samman teamet i molnet och skapar ett sömlöst digitalt flöden genom hela verksamheten. På så sätt får ni kontroll över alla steg i er produktutveckling – från idé till marknad. I erbjudandet ingår 

 • SOLIDWORKS 3D CAD PREMIUM  
 • Molnbaserade 3DEXPERIENCE-plattformen med tillgång till nyckelroller  
 • 2D CAD med cloud connector app 
 • Roller för projektsamarbeten eller virtuell testning – du väljer en av dessa. 

Klicka här för att läsa mer ⇓

Läs mer

Lyckas med effektiva möten på distans

Att arbeta på distans har blivit en naturlig del av vår vardag. På 30 minuter introducerar vår expert experterna Ola Claesson och Joel Humphries hur ni kan effektivisera era möten på distans.

 • Introduktion till hur man genomför projektmöten i 3DEXPERIENCE
 • Koppla mötesaktiviteter till uppgifter för teammedlemmar
 • Inspiration till att effektivisera era projektmöten digitalt

Klicka här ⇓

Läs mer

Så hanterar du SOLIDWORKS-data i molnet

30 minuter introducerar vår expert Jonas Sörell dig i hur du kan nå milstolpar och leveranstider, hantera projekt och uppgifter bättre, och automatiskt optimera aktiviteter och resurser i molnet. Lär dig hur du:

 • Hanterar SOLIDWORKS-data i molnbaserade 3DEXPERIENCE
 • Accelererar produktutveckling och effektiviserar projektledning
 • Förbättrar samarbeten med bättre verktyg

Klicka här ⇓

Läs mer

Därför kan DraftSight vara lösningen för dig

Draftsight eller AutoCAD? Nej, inte är det helt lätt att veta vad som är det bästa valet när man står och väger mellan olika 2D och 3D CAD-lösningar. Vår expert på området, Peter Gellerstam, har därför gjort en jämförelse mellan Draftsight och AutoCAD som en hjälp på vägen.

Står ni och väger? Få lite gratis hjälp här ⇓

 

Läs mer

Starta er resa med färre kostnader

För OMotion har det varit avgörande att ha en trovärdig programvara i framtagandet av deras nya, eldrivna bilar. Nyligen avslutade de sitt första år med SOLIDWORKS för Startups – där de fått programvaran gratis i 12 månader.

“Jag skulle absolut rekommendera det till andra. Man verkligen en chans att komma igång utan att dra på sig stora kostnader i början.” – Ola Svensson, grundare och vd på OMotion.

Gör som OMotion – starta er resa utan extra kostnader nu!

Klicka här ⇓

Läs mer

Automatiserar svabbtester i kampen mot Covid-19

För att hantera produktutveckling, följa medicinska föreskrifter och få deras nya enhet för svabbtester på marknaden snabbt, har det danska företaget Lifeline Robotics investerat i ett effektivt PDM-system, 3DEXPERIENCE.

”Allt tas om hand. På så sätt kan vi fokusera på vår verksamhet och det vi gör bäst.” – Andreas Lyder, Technical Owner på Lifeline Robotics.

Läs mer om Lifeline Robotics här ⇓

Läs mer

Lär dig grunderna i 3d-printning

Känner du dig vilse i 3d-printdjungeln?

Misströsta inte – här är en genomgång av hur 3d-printteknikerna fungerar med PLM Groups expert Christoffer Wester. Tillsammans med Mattias Kristiansson lär han dig grunderna i 3d-print, vilka tekniker som finns, vilka fördelar varje teknik har och vad du kan 3d-printa.

Klicka här ⇓

Läs mer

De vanligaste 3d-printade applikationerna

3d-printning är idag så mycket mer än att framställa prototyper.

Ta del av denna video för att lära dig mer om de vanligaste 3d-printade applikationerna och fördelarna med att printa dessa. Vår expert Christoffer Wester tar bland annat upp jiggar och fixturer, reservdelar och slutprodukter.

Klicka här ⇓

Läs mer

RAPPORT: Därför ökar 3d-printningen i Norden & Baltikum

Vill du veta mer om hur 3d-printanvändningen ser ut i Norden och Baltikum? Nyfiken på vad företagen i vår region faktiskt printar och vad de ser som fördelar med 3d-printtekniken? Då ska du ladda ner vår senaste, årliga 3d-printrapport, The state of 3D printing.

Klicka här ⇓

Läs mer

GUIDE: Våra bästa tips innan du investerar i en 3d-printer

Vår kostnadsfria Buyer’s Guide to 3D printing innehåller neutral information för dig som funderar på vilken 3d-printerteknik ert företag behöver. I guiden kan du lära dig mer om de olika teknikerna, vilka applikationer de lämpar sig för, samt vilka material du kan använda.

Klicka här ⇓

Läs mer

Så 3d-printar MF Precision fixturer och robotfingrar

MF Precisions vd Martin Fredin, visar i detta videoreportage hur de 3d-printar starka, kolfiberförstärkta produktionsverktyg som mätfixturer och robotfingrar för att optimera produktionen och avlasta CNC-maskinerna.

Klicka här ⇓

Läs mer

Yovinn optimerar produktutvecklingen med egen 3d-skrivare

Göteborgsbaserade designbyrån Yovinn fokuserar på hållbar utveckling i sitt arbete. Därför bygger de en egen 3D Hub, med 3d-skrivare. Med en Markforged X7 kan de nu tillverka högpresterande 3d-utskrifter med korta ledtider.

Klicka här ⇓

Läs mer

Ravema

Välkommen till Ravema Online Expo 2021!

Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar för produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation, marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi ser vår roll i framtiden som en viktig del av industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder, anställda och för samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer – detta mervärde bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.

Läs mer

ERBJUDANDE: Mazak HCN 5000

Mazaks HCN 5000 är en horisontell felroperationsmaskin där ni får plats med 80 olika verktyg och en fjärde axel. Horisontella fleroperationsmaskiner ger en högre produktivitet med färre uppspänningar. Med andra ord en effektivare produktion och snabbare färdig produkt. Just nu har vi ett riktigt bra kampanjpris på den här maskinen, är du nyfiken? Tveka inte på att höra av dig till oss.
Läs mer

Ravema besöker LBY Tech!

När ni inte kan komma till oss, så åker vi i mindre skara till er! I detta klipp får ni följa med när Johan och Lisa besöker LBY Tech i Ljungby. Följ med och ta en titt på LBY Techs maskinpark och se hur vi på Ravema är en komplett helhetsleverantör till våra partners!

Läs mer

Ravema besöker MF Precision!

Vi har fått äran att besöka Martin Fredin, ägare och grundare av MF Precision i Ljusdal. MF Precision och Ravema har sedan många år tillbaka ett gediget samarbete och Ravema har försett MF Precision med maskiner sedan uppstarten. Följ med och upplev en imponerande maskinpark fylld med Mazak maskiner!

Läs mer

Mazak - en av världens största tillverkare av verktygsmaskiner!

Maskinerna för skärande bearbetning är en mycket viktig del av Ravemas verksamhet där Mazak är den absolut viktigaste samarbetspartnern och utgör ett fundament för företaget. Med mer än 45 års erfarenhet och fler än 4500 lyckade installationer av verktygsmaskiner representerar Ravema och våra medarbetare en mycket erfaren och kompetent samarbetspartner.

Läs mer

ERBJUDANDE! Mazak CV5-500

Ravemas Klas Ellbin och Martin Fredin på MF Precision pratar om denna 5-axliga bearbetningsmaskin som precis installerats på MF Precision. Kolla på hela klipper och ta del av ett specialerbjudande som Klas berättar om på slutet av filmen!

Välkommen att kontakta Klas Ellbin på Tel: 0370-488 34 eller mail: klel@ravema.se om du vill ha mer information kring erbjudandet!

Läs mer

Tool 24 - upptäck enkel och uppkopplad verktygshantering!

Fördelarna med Tool 24:

 • Automatisk verktygsbeställning
 • Optimerat lager
 • Inget letande efter verktyg
 • Spara kostnad
 • Mätverktyg
 • Omslipning

Läs mer

GARANT master steel feed vs HOLEX pro steel!

Hur skiljer sig Holex Pro Steel och Garant Master Steel Feed mot varandra när vi jämför två olika borr i tre olika material?! Svaret är att det helt enkelt beror på vad och hur mycket du ska bearbeta. Se ovan när Johan visar mer!

Läs mer

Opticline Tolaris Optisk programmering!

I filmen visas hur enkelt och lätthanterat Opticlines mjukvara är inför mätning.

Läs mer

Opticline C series T3D probing system!

Optisk mätning med Opticline kompletterat med T3D prob.

Läs mer

Opticline CA618 med automation!

I filmen får du se en automatiserad lösning för optiskt mätning av Opticline CA618.
Läs mer

Har ni mött Tesa-Hite familjen?

Höjdmätarna i Tesa-Hite-serien är speciellt utformade för verkstadsmätningar, där det ofta är komplicerat att säkerställa mätning av hög kvalitet. Tesa lever upp till kraven på tillförlitlig mätning för att bibehålla och effektivt öka produktiviteten.

Tesa har även Höjdmått i 2D utförande, Micro Hite manuell och motoriserad avsedd för ditt mätrum och verkstad.

Läs mer

Ergonomi, kvalitet och ordning - arbetsplatsen är A & O

Hos oss på Ravema hittar du allt du behöver för att inreda din verksamhet. Alla arbetsbord, bänkar, skåp och övriga förvaringsprodukter vi erbjuder har maximal kvalité och är tillverkade för att klara de höga påfrestningar som en industrimiljö kräver.

Läs mer

ph cleantech - kostnadseffektivt och skonsamt för människor och miljö!

Styrkan med maskintvättar från PH cleantec är att de använder maskinens befintliga kylmedel och tvättar med lågt tryck. Metoden “lika-löser-lika” fungerar mycket bra och de äldsta och mest ingrodda fläckarna löses snabbt och enkelt upp. Tvättarna kan också arbeta som desinfektion av kylmedlet genom upphettning där bakterier försvinner. Maskinen arbetar med upp till 7,5 bars tryck och 95C temperatur. Utrusta sedan maskinen med de tillbehör som passar er verksamhet bäst.
Läs mer

Ravema Smart Maintenance!

Underhåll dina maskiner, håll koll på avvikelser och säkerställ att din maskininvestering levererar under lång tid framöver med Ravema Smart Maintenance.
Läs mer

Verktyg & Förnödenheter för alla!

I vårt breda sortiment med kvalitetsmärken har vi garanterat rätt verktyg för dig! Du hittar bits, tänger, insexmejslar, vattenpass och momentnycklar samt tusentals andra produkter hos oss. Utöver det erbjuder vi även ett komplett program av personlig skyddsutrustning – allt från topp till tå inklusive lättare sårvård.

Läs mer

Smart Automation för små serier!

Vi har tillsammans med våra partners InLead och Weland Solutions har tagit fram en smart automationscell för obemannad produktion under veckans alla dagar. Detta är ett projekt som installerades hos en av våra kunder i början av 2020 – men klippet är minst sagt fortfarande lika aktuellt!
Klicka på knappen nedan för att hitta lösningen för just er specifika maskinmodell!
Läs mer

Mazak Integrex i-300 AG

Mazag Integrex AG (autogear) är ett nytillskott i Mazaks maskinutbud, en riktig precisionsmaskin för bland annat skiving. Noggrannheten i den här maskinen är i toppklass, vilket krävs vid bearbetning av kuggar till bland annat växellådor. Maskinen hanterar tre olika typer av bearbetningsmetoder; femaxlig bearbetning, skiving och kuggmätning.

Läs mer

Upptäck mätlösningar från Wenzel med Stefan

I detta klipp får du möta Stefan, vår specialist inom mätteknik visar er mätning av en 3D-printad och efterbearbetad detalj. PLM Group har printad detaljen i metall, vår Mazak VTC530C efterbearbetade detaljen och här visar vi er slutresultatet.

Läs mer

Mazak - Integrex i-300S AM

Mazaks hybrid maskiner kombinerar både traditionell fleroperationsbearbetning med additiv tillverkning. En riktigt högpresterande lösning för småserietillverkning i komplicerade material. Maskinen smälter metallpulver med värme från en fiberlaser eller spciella munstycken för additiv tillverkning. Detta gör att olika typer av material kan sammanfogas för bästa möjliga hållbarhet.
Läs mer

Gängdjupstolkar från Leitech Instruments

Leitechs prisbelönta system används för kontroll av den invändiga gängans dimension och gängdjup, i en och samma operation. Detta sparar användaren tid jämfört med användning av en traditionell gängtolk. Leitech har även lösningar för kärnhål, kontroll av håldiametrar i önskad tolerans vid djupkontroll.

Har ni intresse för Gängdjupsmätning, kontakta någon av oss på Ravema så besättrar vi mer.

Läs mer

GARANT Master Alu

Komplett serie med högpresterande Aluminumfräsar!

Läs mer

GARANT MasterTitan TPC

Ditt val vid fräsning av Titan!

Läs mer

GARANT Power Q Double

Högeffektiv högmatare med dubbelsidiga geometri för bästa ekonomi!

Läs mer

GARANT VHM Fräs TPC

Pinnfräsar för dynamisk fräsning i alla material!

Läs mer

Mazak Optiplex 3015 Fiber III 10kw

På under en timme gick från idé i huvudet på en kollega till färdig monterbar produkt. PLM Group hjälpte oss med att modellera upp designen i SolidWorks samt utbredning av modellen. Därefter tog vi in filen i Mazaks program för vår Mazak Optiplex 3015 Fiber III 10kw. Som ni kan se i filmen markerar maskinen först bocklinjerna, sedan börjar den skära ut detaljen. Materialet är 1mm rostfri & syrafast plåt där den ena sidan är dekorativ/borstad. Vill ni veta mer om våra olika laserlösningar, hör av er till oss.
Läs mer

Wenzel LH1512 med REVO mäthuvud

Wenzel LH1512 med REVO mäthuvud är en riktigt snabb lösning med oslagbar mätnoggrannhet. I filmen ser ni ett relativt komplext motorblock som mäts snabbt och enkelt. Lägg speciellt märke till hastigheten på mätningen i hålen.

Läs mer

Mazak Variaxis C600 med SmoothAi

Variaxis C600 med SmoothAi är en maskin femaxlig fräsmaskin med Mazaks senaste version av Mazatrol styrsystem som arbetar både snabbare och mer intelligent för en bättre programmering. Maskinen är förberedd för och väldigt enkel att automatisera med allt integrerat direkt i styrsystemet.
Läs mer

Salvagnini

Välkommen till Salvagnini Online Expo 2021!

Salvagnini designar, bygger, säljer och har service av flexibla maskiner och system för plåtbearbetning. 

Vi erbjuder allt ifrån standard Stand-alone maskiner till helt kundanpassade FMS system, där vi med vår expertis tillsammans med våra kunder designar och arbetar fram helt kundunika lösningar.

“Smart Factory går ut på att digitalisera fabriken för att göra den smartare, bättre och framförallt autonom. Konceptet är fokuserat på att spara tid, material och energi. 

 

Vi vill alltid tillsammans med kunden optimera produktionspotentialen.  

 

Läs mer

En av våra mest populära lösningar - 100% flexibel tillverkning med stans och panelbockningsmaskin i linje.

DEMO – S4+P4 linjen

Linjen stansar, klipper och bockar plåten helt automatiskt. 

Den första linjen är redafrån 1979 och är en milstolpe i utvecklingen av system för integrerad logistik. 

Sedan början var S4+P4 och är fortfarande, det mest effektiva och flexibla tillverkningssystemet (FMS) på marknaden

Läs mer

Den ultimata panelbockningsmaskinen med "CUT option".

DEMO – P2Lean 2120 med “CUT option”

En unik lösning som kombinerar produktivitet med sina automatiska bocknings – och hanteringscykler samt flexibiliteten med sina universella bockverktyg. 

Nu finns även P2lean utrustad med optionen CUT. 

Läs mer

Välj “CUT” för att producera flera små delar med panelbockmaskinen

DEMO – P4 med “CUT” 

En unik lösning som kombinerar produktivitet med sina automatiska bocknings – och hanteringscykler samt flexibiliteten med sina universella bockverktyg. 

Läs mer

Salvagnini erbjuder det bredaste sortimentet av panelbockningsmaskiner.

DEMO – P2Lean – Välj din storlek

P2lean-panelbockar finns i fem olika modeller och har etstort utbud av optioner som utökar användningsområdet. 

Läs mer

Robotiserad kit produktion

DEMO – P4lean-2516

P4lean går att kombinera med robotiserad in/utmatning som är lämplig för kit-produktion. 

 

Läs mer

Minstingen i panelbockningsfamiljen.

DEMO – P1

Mångsidig och produktiv elektrisk panelbockmaskin.

Läs mer

Automatisering – Är idag ett villkor för effektivisering och optimering av er produktion! 

DEMO – Automatisk Laserstapling och sortering

Fiberlasersystemen L3 och L5 kan konfigureras på olika sätt för att tillmötesgå automationskraven både för in och utmatning med stapling och sortering. 

Det nya LTWS-lagertornet är en avancerad lösning med snabba växlingstider. Tornet har en kapacitet på hantering av material över 100 ton fördelat på upp till 38 olika hyllor. 

Vårt sorteringssystem MCU för stapling av enstaka detaljer är en tillförlitlig lösning för att optimera processeffektiviteten med den innovativa multigripfunktionen. Gripdonen kan utrustas med både sugkoppar och magneter i kombination. Sugkoppar och magneter kan styras individuellt eller gemensamt. 

Läs mer

Återanvänd outnyttjat material.

DEMO – Laser – SVS

SVS- Visionssystem för att återanvända outnyttjat material, ett enkelt sätt att få fram prototyper och panikdetaljer direkt vid maskinen. 

 

Läs mer

Automatisk kontroll av laserstrålens centrering och munstyckets status

DEMO – Laser NVS

 

 

Läs mer

Salvagninis enkla och intuitiva nya gränssnitt för "människa-maskin".

DEMO – Face laser – HMI

FACE, Salvagninis nya användargränssnitt (HMI).
FACE är utvecklat och prisbelönt (Red Dot Award) för dess användarvänlighet och utseende.  

 

Läs mer

Stans & laser - den ultimata flexibla lösningen.

DEMO – S1 Combi

S1 är Salvagninis hybrid stans- & laser kombimaskin – en innovativ flexibla lösningen, med nya generationens multipresshuvud som hanterar “Thick-Turret” verktyg. 

Läs mer

Verktygssystem.

DEMO – S1

Läs mer

Den ideala kantpressen för dynamisk produktion.

DEMO – B3 ATA-MVM kit produktion

Den adaptiva kantpressen, designad för att kombinera funktionerna och fördelarna med elektriska och hydrauliska kantpressar. 

ATA: automatisk övre verktygsinställning, ställer automatiskt in önskad verktygslängd.  

MVM: Ställer automatiskt dynans V-spår. 

Läs mer

Automatiska kantpress med verktygsväxling.

DEMO – B3 AU-TO

AU-TO är Salvagninis patenterade automatiska kantpress med verktygsväxling.

Läs mer

Automatisk justering av bockverkygslängden på kantpressen.

DEMO – B3.ATA – Kantpress med ATA-enhet

ATA-(Automatic Tool Adjuster) används för att ändra och automatiskt justera den övre och nedre bockverktygslängden.

Läs mer