Masentia

Välkommen till oss på MASENTIA
… din maskinpartner 110%

Vi erbjuder allt från alla teknologier oavsett om du funderar på fräs, svarv, gnist, slip, laser, additiv tillverkning till nyckelfärdiga helhetslösningar med integrerad automation. Rätt maskinutrustning i kombination med rätt CAD-lösning hjälper ditt företag att bli en vinnare i form av ökad produktivitet med högsta kvalitet.

Kontakta någon av våra säljare för mer info!

 

Maskiner är det roligaste vi vet – eftersom vi vet vad de kan göra för dig!

Kontakta oss:
Bredastensvägen 18, 331 44, Värnamo
Tel. 0370-37 84 00
info@masentia.se

På plats hos oss finns också ett flertal medutställare – i vårt showroom hittar du allt du behöver!

  1. AME (MasterCam)
  2. Edeco
  3. Emuge Franken
  4. MasterCam
  5. Motorex
  6. Siemens Finans
  7. Småland Tekniska Colllegue
  8. System 3R
  9. Tebis

 

Masentia Sverige stödjer boxaren Agnes Alexiusson från Värnamo. Genom vinnande teknik har hon bl a meriter som flerfaldig Junior-VM och EM-guldmedaljör samt Sveriges enda kvinnliga boxare vid OS i Tokyo 2021

 

Besök vår hemsida!

Våra huvudleverantörer:


GF Machining Solutions – en fighter med precision!

Schweiziska GF Machining Solutions inriktar sig på flera teknologier med fokus på maskiner för precisionsfräsning och gnistbearbetning men även på teknologier som laser och additiv tillverkning.

MATSUURA – en japansk tungviktare!
Matsuuras maskiner ligger i topp när det gäller precision och tillförlitlighet. Stort produktprogram med vertikala, horisontella samt 5-axliga maskiner med och utan svarvfunktion. Den nya LUMEX-serien kombinerar Additive Manufacturing med fräsning och klarar både metall 3D-skrivning och höghastighetsfräsning i en och samma maskin.

COHERENT – Marknadsledande tillverkare av industriell laserteknik. Här hittar du allt inom lasermärkning och lasergravyr!

GEIBEL & HOTZ – Tysk stabilitet!
Geibel & Hotz GmbH är ett företag med en lång tradition av tillverkning av högkvalitativa planslipmaskiner.

TSCHUDIN – Centerless slipmaskiner, med patenterade serierna ecoLine-, proLine- och CUBE 350 har TSCHUDIN från Schweiz utvecklat ett unikt maskinkoncept!

HELLER – Tyska HELLER tillverkar 4- och 5-axliga horisontella fleroperationsmaskiner och bearbetningsmaskiner för vev- och kamaxlar i absolut världsklass.

WFL – Nr 1 inom fleroperationssvarvning! WFL från Österike är en av världens ledande producenter av fleroperationssvarvar med huvudfokus på Millturn-maskiner. Inom branscher som olja/gas, energi och flygindustrin är WFL en stor och välkänd leverantör. CLAMP ONCE – MACHINE COMPLETE

ZIMMERMANN – Tysk tillverkare av högdynamiska 5-axliga portalfräsmaskiner och horisontella fleroperationsmaskiner. Expertis inom strukturella artiklar till flygindustrin i aluminum och komposit, modellfräsning till fordonsindustrin samt verktygstillverkning. Allt från små till stora detaljer, med fokus på noggrannhet, hastighet, prestanda och kostnadseffektivitet.

FAMAR – Italiensk tillverkare av vertikala pick-up svarvar, dubbelspindliga fleroperationsmaskiner och automationsutrustning. Experter på mellan- till högvolymsproduktion till fordonsindustrin, kullagertillverkare och pumpindustrin.

PIETRO CARNAGHI – Think big! Italiensk tillverkare av stora karusellsvarvar, multitask-maskiner och portalfräsmaskiner. Välkänd leverantörer till flyg-, energi- och kullagerindustrin sedan 1922.

CAMTEK – PEPS 3D programmeringssystem från tyska CAMTEK. I samarbete med ledande maskintillverkare, bl.a. GF AgieCharmilles, är PEPS ett av världens främsta programmeringssystem och levererar kompletta lösningar med postprocessorer till alla maskiner.

Kategori

Välkommen till Masentia Expo 2023!

Välkommen till oss på Masentia!

Tack vare Värnamo Industriexpo och ett gott lokalt samarbete får vi åter igen chansen att bjuda in dig till oss på MASENTIA, denna gång i våra nya lokaler på Bredastensvägen 18! Få ut 110% av ditt besök, välkommen till oss på MASENTIA!

Lär känna oss på MASENTIA!

Här kan du höra några av våra kollegor berätta lite om sig själva och sina arbetsuppgifter!

LAGERMASKIN: HELLER HF-3500 – Bästa maskinen har blivit ännu bättre!

5-axlig horisontell bearbetning i världsklass! Den nya generationen av HF-serien är ännu snabbare, stabilare, mer ergonomisk samt har fler möjligheter för specialbearbetning. Nu med fullt integrerad U-axel i spindeln! HELLER Solutions – Knowing how it’s done.

Läs mer

LAGERMASKIN: MATSUURA MX-520

MX-520 – en högkvalitativ 5-axlig maskin med hög kapacitet
X/Y/Z = 630/560/510mm
Spindel: BT40 big plus – 15.000 rpm
Verktygsmasgasin 60 platser

Läs mer

LAGERMASKIN: GF Machining Solutions Trådgnistmaskin CUT E 600

“CUT your parts and costs faster”  Med CUT E trådgnistmaskin får 110% trygg produktion och med hög skärhastighet och låg trådförbrukning. En ekonomisk lösning för din produktion – Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

LAGERMASKIN: GF Machining Solutions Trådgnistmaskin CUT P 550 Pro

“Accuracy is the key to your productivity” Med pålitlig mekanik, avancerade tekniska funktioner och ett nytt HMI, levererar den nya CUT P PRO-serien oöverträffad precision och prestanda för EDM-applikationer.

Läs mer

LIVE HOS OSS: Camtek PEPS

Det ledande CAM-systemet för trådgnistar – PEPS är ett extremt innovativt och flexibelt CAM-system framför allt till trådgnistmaskiner. PEPS har en mängd olika funktioner och avancerade tekniker för högre produktivitet och precision!

Läs mer

LAGERMASKIN: GF Machining Solutions sänkgnistmaskin FORM P350 + System 3R WorkPartner 1+

“Dive into your future-shaping solutions” En sänkgnist med en kombination av hög effektivitet, produktivitet och flexibilitet på minimal golvyta! FORM P är operatörsvänlig och har en utmärkt prestanda med WorkPartner 1+ är en kompakt enhet för växling av både paletter och elektroder.

Läs mer

LAGERMASKIN: GF Machining Solutions 5-axlig flerop MIKRON MILL E 700U

“Unleash your full potential” Med MILL E 500/700 U får du en prisvärd, högeffektiv lösning

Läs mer

LAGERMASKIN: Geibel&Hotz planslipmaskin FS1060SD

G + H PRECISION SURFACE AND PROFILE GRINDING MACHINE
Grinding surface (in mm):              1.000 x 700
Grinding area (in mm):                   1.000 x 600 x 425

Läs mer

LAGERMASKIN: COHERENT | ExactMark 210 inkl Powerline F20 Varia

För flexibel lasermärkning med hög prestanda!

EXACT MARK 210
Z-axis: 300 mm
X-axis: 200 mm, optional
W-rotary axis: optional
Max weight Work Piece (incl. fixture) 30 kg on baseplate

PowerLine F 20-1064
Laser Type                  Fiber
Wavelength (nm)        1064
Average Power (W)    19
Pulse Energy (mJ)      <0.95

Läs mer

VISAS HOS OSS: TSCHUDIN Centerless slipmaskin - modell av ecoLine 400

Tillförlitlighet genom enkelhet – TSCHUDIN Centerless slipmaskin från Schweiz, ecoLine 400, en energieffektiv slipmaskin anpassad för serieproduktion av precisionsdetaljer med högsta kvalitet och produktivitet.

Läs mer

NYTT styrsystem till trådgnistar "UNIQUA"

Få ut det bästa av din maskin! Nu lanserar vår leverantör GF Machining Solution ett nytt styrsystem till CUT-serien – Extremt användarvänligt och flexibelt för maximal produktivitet – Se demo av UNIQUA i filmen ovan! 

 

Läs mer

GF Machining Solutions starthålsgnist DRILL 20

“Quick, fine, reliable and powerful” med DRILL 20 borrar du enkelt hål i flera konfigurationer oavsett behov, automatiskt anpassad teknik!

Läs mer

MIKRON MILL S - 5-axlig höghastighetsbearbetning på riktigt!

110% high speed milling – Precision och kvalitét på högsta nivå!
En 3- eller 5-axlig, snabb, stabil och extremt noggrann maskin för tillverkning av små komplexa delar med krav på extrema toleranser. För pålitlig produktion 24/7.

Läs mer

SYSTEM 3R | Integrerad automation

Med hjälp av vår automationspartner System 3R som är en del av GF Machining Solutions kan vi erbjuda en total automationslösning både när det gäller gnist-, fräs- och lasermaskiner. Att maskinerna och automationen kommer från “samma familj” och “pratar samma språk” gör att man kan utnyttja cellens fulla potential. Här ser du ett exempel på tillverkning av “Bone Saw Guide Block” BSGB som används vid höft- och knäledsoperationer.

Läs mer

Ett genombrott inom LASER

Det modulära konceptet för GF AgieCharmilles LASER P 400 inkluderar ett patenterat allt-i-ett-laserhuvud som kan växla mellan två laserkällor eller två våglängder för både texturering och gravering i en uppspänning.

Läs mer

Coherent | LASER "Black Marking" av 3D-detaljer

Med LASER “Black Marking” från vår leverantör COHERENT kan du skapa permanenta UDI-märken med hög kontrast på medicinska rostfria produkter som inte bleknar eller korroderar.

Läs mer

HELLER | H-serien - en horisontell, pålitlig arbetshäst!

4-axlig horisontell bearbetning i världsklass! Den nya generationen av H-serien har blivit ännu mer produktiv med 10% kortare spån-till-spån tid. HELLER är en genuin tysk tillverkare med 100-tals referensmaskiner i Sverige.

Läs mer

NYHET! WFL M20 MILLTURN

M20 MILLTURN är det senaste tillskottet till WFLs produktportfölj och är en kompakt och kraftfull multifunktionssvarv för krävande bearbetning. Kan fås med flera olika verktygssystem och teknologier, enkel- eller med subspindel.
WFL är Nr 1 inom fleroperationssvarvning och som vanligt gäller deras motto “CLAMP ONCE – MACHINE COMPLETE”

Läs mer

ZIMMERMANN | FZH 400

Högdynamisk 5-axlig fräsning på hög nivå! Tyska Zimmermann tillverkar 5-axliga portalfräsmaskiner och har sin expertis inom strukturella artiklar till flygindustrin in aluminium och komposit, modellfräsning till fordonsindustrin samt verktygstillverkning.

Läs mer

FLEXTURN - THINK BIG!

En fullt 5-axlig vertikal multifunktionssvarv från vår italienska tillverkare PIETRO CARNAGHI! För tillverkning av de största detaljerna med krav på högsta noggrannhet.

 

Läs mer

HIGH TECHNOLOGY, TAILOR-MADE

FAMAR Group är en italiensk tillverkare av multifunktionssvarvar för högvolymsproduktion! Turn-Key lösningar med en kombination av vertikal svarvning, hårdsvarvning, kuggsfräsning,slipning, boring, och fräsning är FAMAR´s specialitet.  INIFINITY är FAMAR’S patenterade lösning för automatisk verktygsväxling i revolvern. Denna lösning ger högsta produktivitet, högsta tillförlitlighet och högsta precision till absolut bästa kostnad.

Läs mer

Katsu Matsuura "EVERY MACHINE IS OUR CHILD"

Hör Katsu Matsuura, CEO för Matsuura Machinery Corporation, berätta om sitt familjeföretag. Maskinerna är byggda för att hålla i minst 25 år och varje del i maskinen är gjord med yttersta omsorg. 110% japansk kvalitét!

 

Läs mer

Boka demo!

Intresserad av att titta närmre på någon av våra maskiner? Boka då demo nedan så så kontaktar vi dig inom kort för att komma överens om lämplig tidpunkt!

Boka demo