Mekana Maskin

Mekana Maskin AB är en av Sveriges ledande leverantörer av kvalificerade och effektiva produktionsmaskiner och anläggningar. Vi har verkat på marknaden sedan 1960-talet och har under åren samlat på oss en djup och bred kunskap om våra kunders behov och krav på sina produktionsutrustningar/maskiner.

Bolaget ingår i Mekana AB som består av ytterligare ett bolag, Bromi gruppen. Totalt finns 30 anställda och vi omsätter ca 180 Mkr.

 

 

En professionell serviceorganisation med fast anställd personal tillsammans med duktiga produktions- tekniker och försäljningsingenjörer med dokumenterad skärteknisk erfarenhet garanterar en hög kvalitet på bolagets erbjudanden. På detta vis bidrar Mekana Maskin AB i stor utsträckning till att höja produktiviteten hos sina kunder. Mekana maskin AB är ett helsvenskt privatägt bolag.

 

På vårat Technical Center I Värnamo finns.

  • Maskinutställning
  • Applikations och automationsavdelning
  • Utbildningslokaler
  • Reservdelsförsäljning samt lager
  • Servicekordinator

 

Kontakt oss :

Hovslagrevägen 5 Värnamo

Tel: 019-19 79 90

BESÖK VÅR HEMSIDA

Kategori

Välkommen till Mekana Maskin Expo 2023!

Axile G8

G8-designen baseras på en avancerad portalkonstruktion, vilket ger den mest kraftfulla strukturen för att åstadkomma de bästa arbetsförhållanden vid bearbetning av de mest komplexa arbetsstyckena.

Den kraftfulla 5-axliga samtidiga bearbetningen tillhandahålls av hög dynamik från verktygens rörelser (3 axlar) och arbetsbordets rörelser (2 axlar). Båda de roterande axlarna i bordet drivs av inbyggda motorer med högt vridmoment. Tack vare den höga nivån på komponenter är G8 det bästa valet på marknaden i sin klass.

Finns även med svarvfunktion!

Läs mer

Axile G6-serie

G 6-designen baseras på en avancerad portalkonstruktion, vilket ger den mest kraftfulla strukturen för att åstadkomma de bästa arbetsförhållanden vid bearbetning av de mest komplexa arbetsstyckena.

Den kraftfulla 5-axliga samtidiga bearbetningen tillhandahålls av hög dynamik från verktygens rörelser (3 axlar) och arbetsbordets rörelser (2 axlar). Båda de roterande axlarna i bordet drivs av inbyggda motorer med högt vridmoment.

Finns även förberedd för automatisering och med svarvfunktion!

Läs mer

MTE Bäddfräsar

Populäraste maskintypen för ett varierat och flexibelt behov tex. legotillverkning. BF- och BT serien kan fås i många olika storlekar och med stor ramm rörelse alla med en kraftig spindelmotor och spindeldocka för tuff körning i olika material.

BF-serien är konstruerad och tillverkad med alla maskinkomponenter i gjutjärn. Härdade och slipade gejder med oljefilm och antifriktionsmaterial. Högdynamiska digitala servon och drivningar..

BT serien är byggd med MTE:s beprövade kraftiga BF- serie som grund. För att ytterligare öka snabbhet och dynamik är BT-serien utrustad med kraftfulla stabila INA rullstyrningar med många rullblock i alla axlar

Läs mer

MTE Fräsverk

FBF- S Serien. Maskinen är konstruerad och byggd i ett förstärkt utförande av högkvalitativt gjutjärn. Spindeldocka samt ramm kommer från de beprövade BF modellerna. Maskinen har kraftiga INA-rullstyrningar i alla axlar.

FBF-M Serien är ett mycket kraftig och stabil golvfräsverk för stora detaljer.  Kraftiga INA –rullblock i alla axlar samt en extra plangejder i rammen för dämpning.

FBF-X Serien är den största och kraftigaste maskinen i MTE:s tillverkningsprogram . Maskinen är lämplig för mycket stora arbetsstycken/komponenter och kan fås med en vertikalrörelse på 4 500 mm och tvärrörelse på hela 1 800 mm Utrustad med ett NC-bord på framsidan kan komplexa stora detaljer köras 4-5-axligt. Maskin bordet kan får i olika utföranden och höjder samt CNC-bord ,vinkelhyllor mm. Maskinen är konstruerad i extra kraftigt utförande och tillverkad i gjutjärn

Läs mer

MTE serie RT

RT-serien kombinerar alla fördelar från ett bordfräsverk och en klassisk bäddfräsmaskin . Avsedd för större komplexa detaljer som behöver bearbetas i en uppspänning från alla håll.

Det NC styrda stora fräsrundbordet i kombination med det automatiska fräshuvudet möjliggör 5-axlig körning i en uppspänning. Serie RT kan fås med olika storlekar på fräsbord tex 1400 mm x 1600 mm. Maskinen är tillverkad i en kraftig gjutjärnskonstruktion. Alla axlar med kraftiga INA-rullstyrningar och rammen är dessutom utrustad med en extra plan- gejder för eliminering av ev. bearbetningsvibrationer.

Läs mer

Biglia B438 Y2

Denna modell är optimerad för stångbearbetning och automat svarvning, med 2 spindlar och 2 revolvrar med 12 verktyg på varje!

Drivna verktyg och Y-axel på båda revolvrarna samt en subspindel med egen x-axel, ger möjlighet till superimposed och 3 verktyg i ingrepp samtidigt!

En maskin som ger optimal användning av tillgängligt utrymme i verkstaden (mindre än 5 kvm). De robusta komponenterna som maskinbädd, linjärstyrningar, revolvrar och spindlar i kombination med kraftfulla spindelmotorer (11 kW) och drivna verktyg (max. 4,6 kW) gör att du kan uppnå betydande resultat.

Kompakt, mångsidig och snabb är ledord för denna maskin!

 

B446-B465-serien

QUATTRO en maskin serie av dubbel-spindel svarvcentrum för stångbearbetning finns i T2 och T3 konfigurationer med två eller tre revolvrar med stångkapacitet på 51 eller 70 mm. Möjlighet till drivna verktyg på samtliga platser på revolvern med mycket optioner som standard.

Tredje generationen QUATTRO svarvcentra, med en längre maskinbädd och med snabba linjärstyrningar i samtliga axlar. De viktigaste prestandafördelarna som erbjuds av den robusta maskinens struktur, guiderna och revolvrarna är: – Styvhet som gör det möjligt att bearbeta hårdare material – Minskning av cykeltider och längre verktygslivslängd – Revolvrarna med 12 platser och samtliga för drivna verktyg  möjliggör bearbetning av komplexa delar och ett stort antal verktyg.

 

 

Läs mer

Biglia B750

Den nya B750 / B1250-serien representerar ”toppmoderna” multifunktionella svarvcentra. Den nya direkt drive-motor inbyggd i revolver är hjärtat i detta sortiment av maskiner.

Finns i 10 versioner med 750 mm eller 1250 mm svarvning längd, denna maskinlinje ger ett brett spektrum av bearbetningsmöjligheter från universell svarvning för att slutföra bearbetning av komplexa delar tack vare CNC-automatiska stöddockstycke, subspindel, roterande verktyg och C / Y-axeln.

Genom att maskinbädden är utformad för högre värmestabilitet, och termisk stabilisering av de viktigaste värmekällorna såsom spindlar, torn och hydraulenhet garanteras en hög noggrannhet

Tack vare det massiva maskinbädd i ett stycke gjutjärn med plangejdrar på alla axlar säkerställs en hög styvhet och exceptionell vibrationsdämpning.

Den snabba indexeringen, robusta BIGLIA servotorn och den höga förmågan av spånborttagning både vid svarv- och fräsoperationer aktiveras av nya kraftfulla servomotorer.

Läs mer

KastoWIN

Automatisk, högpresterande bandsåg för seriekapning av homogent material, rör och profiler i lätt- till svårspånade materialkvaliteter. De standardmässiga exakta linjärstyrningarna (återcirkulerande kulor)med två fettsmorda styrningsvagnar) garanterar maximal livslängd
Den standardmässiga styrningen SmartControl ger en optimal maskinmanövrering.

Enkel och tydligt arrangerad inmatning av order via orderguide. Efter att önskat antal uppnåtts stängs maskinen av automatiskt. Genom att man reducerat inställningstiderna till ett minimum, uppnår man maximal sågkapacitet i automatikdrift.Den exakta kulmutterspindeldrivningen i materialmatningen garanterar en exakt materiallängdspositionering.

Frekvensreglerad sågmotor med kuggväxel, med överbelastningsövervakning samt spänntryckövervakning för bandspänningen och båda skruvstyckena ingår som standard för enkelkapning, mindre och mellanstora serier samt stora serier.
En steglöst reglerbar elektromekanisk sågmatning med servomotor och kulmutterskruv ger de bästa förutsättningarna för en effektiv, känslig och verktygsbesparande sågning.

Sågkapacitet 90° runt 330/40/560/860/1060 mm

Läs mer

Kasto Variospeed C15/C18

CNC-styrd, helautomatisk produktionsklingsåg i tung konstruktion, för delning av homogent material, profiler och rör av alla kvaliteter, inklusive svårspånat material i HSS- och hårdmetalldrift.

  • Sågkapacitet runt 152 / 180 mm

Läs mer