Masentia

Välkommen till oss på MASENTIA
… din maskinpartner 110%

Vi erbjuder allt från alla teknologier oavsett om du funderar på fräs, svarv, gnist, slip, laser eller additiv tillverkning till nyckelfärdiga helhetslösningar med integrerad automation. Rätt maskinutrustning i kombination med rätt CAD-lösning hjälper ditt företag att nå högre höjder i form av ökad produktivitet och högsta kvalitet.

Kontakta någon av våra säljare för mer info!

    

 

Maskiner är det roligaste vi vet – eftersom vi vet vad de kan göra för dig!

 

Kontakta oss:
Västbovägen 56B, 331 53, Värnamo
Tel. 0370-37 84 00
info@masentia.se

Besök vår hemsida!

Våra huvudleverantörer:


GF Machining Solutions
– Schweiziska GF Machining Solutions inriktar sig på flera teknologier där huvudparten ligger på maskiner för precisionfräsning och gnistbearbetning men även med teknologier som laser och additive manufacturing.

MATSUURA – Japanska maskiner från Matsuura av yttersta världsklass när det gäller precision och tillförlitlighet. Stort produktprogram med vertikala, horisontella samt 5-axliga maskiner med och utan svarvfunktion. Den nya LUMEX-serien kombinerar Additive Manufacturing med fräsning och klarar både metall 3D-skrivning och höghastighetsfräsning i en och samma maskin.

COHERENT – Marknadsledande tillverkare av industriell laserteknik. Här hittar du allt inom lasermärkning och lasergravyr!

GEIBEL & HOTZ – Tyska Geibel & Hotz GmbH är ett företag med en lång tradition av tillverkning av högkvalitativa planslipmaskiner.

HELLER – Tyska HELLER tillverkar 4- och 5-axliga horisontella fleroperationsmaskiner och bearbetningsmaskiner för vev- och kamaxlar i absolut världsklass.

UNISIGN – Dynamiskt företag i Nederländerna som tillverkar karusellsvarvar och fleroperationsmaskiner eller kombinationer av dessa – allt efter marknadens och kundens behov.

WFL – Nr 1 inom fleroperationssvarvning! WFL från Österike är en av världens ledande producenter av fleroperationssvarvar med huvudfokus på Millturn-maskiner. Inom branscher som olja/gas, energi och flygindustrin är WFL en stor och välkänd leverantör. CLAMP ONCE – MACHINE COMPLETE

ZIMMERMANN – Tysk tillverkare av högdynamiska 5-axliga portalfräsmaskiner och horisontella fleroperationsmaskiner. Expertis inom strukturella artiklar till flygindustrin i aluminum och komposit, modellfräsning till fordonsindustrin samt verktygstillverkning. Allt från små till stora detaljer, med fokus på noggrannhet, hastighet, prestanda och kostnadseffektivitet.

FAMAR – Italiensk tillverkare av vertikala pick-up svarvar, dubbelspindliga fleroperationsmaskiner och automationsutrustning. Experter på mellan- till högvolymsproduktion till fordonsindustrin, kullagertillverkare och pumpindustrin.

PIETRO CARNAGHI – Think big! Italiensk tillverkare av stora karusellsvarvar, multitask-maskiner och portalfräsmaskiner. Välkänd leverantörer till flyg-, energi- och kullagerindustrin sedan 1922.

CAMTEK – PEPS 3D programmeringssystem från tyska CAMTEK. I samarbete med ledande maskintillverkare, bl.a. GF AgieCharmilles, är PEPS ett av världens främsta programmeringssystem och levererar kompletta lösningar med postprocessorer till alla maskiner.

Kategori

Välkommen till Masentia Online Expo 2021!

Tack vare Värnamo Industriexpo och ett gott lokalt samarbete får vi åter igen chansen att bjuda in dig till oss på MASENTIA, denna gång ONLINE! Vi hoppas via vårt “showroom” kunna ge dig en både tekniska och ekonomiskt fördelaktiga lösningar till din verkstad! Få ut 110% av ditt Online-besök, välkommen till oss på MASENTIA!

Lär känna oss på MASENTIA!

Här kan du höra några av våra kollegor berätta lite om sig själva och sina arbetsuppgifter!

LAGERMASKIN: Trådgnistmaskin CUT E 600

“CUT your parts and costs faster”  Med CUT E trådgnistmaskin får 110% trygg produktion och med hög skärhastighet och låg trådförbrukning. En ekonomisk lösning för din produktion – Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

LAGERMASKIN: Geibel&Hotz planslipmaskin FS1260SD

Grinding surface: 1.200 x 700mm ⋅ Working area: 1.200 x 600 x 425mm
Table slot: 3 slots, 18mm ⋅ Table load max: 1.830kg
Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

LAGERMASKIN: MATSUURA MX-330 PC10 "Moneymaker"

MATSUURA MX-330 PC10 är en av de maskiner som flera av våra kunder kallar för “Moneymaker” eller som en nöjd kund sa “Payback in months – not years” – Kontakta oss för mer information eller demo!

Läs mer

Katsu Matsuura "EVERY MACHINE IS OUR CHILD"

Hör Katsu Matsuura, CEO för Matsuura Machinery Corporation, berätta om sitt familjeföretag. Maskinerna är byggda för att hålla i minst 25 år och varje del i maskinen är gjord med yttersta omsorg. 110% japansk kvalitét!

 

Läs mer

NYTT styrsystem till trådgnistar "UNIQUA"

Få ut det bästa av din maskin! Nu lanserar vår leverantör GF Machining Solution ett nytt styrsystem till CUT-serien – Extremt användarvänligt och flexibelt för maximal produktivitet – Se demo av UNIQUA i filmen ovan! 

 

Läs mer

MIKRON MILL S - 5-axlig höghastighetsbearbetning på riktigt!

110% high speed milling – Precision och kvalitét på högsta nivå!
En 3- eller 5-axlig, snabb, stabil och extremt noggrann maskin för tillverkning av små komplexa delar med krav på extrema toleranser. För pålitlig produktion 24/7.

Läs mer

SYSTEM 3R | Integrerad automation

Med hjälp av vår automationspartner System 3R som är en del av GF Machining Solutions kan vi erbjuda en total automationslösning både när det gäller gnist-, fräs- och lasermaskiner. Att maskinerna och automationen kommer från “samma familj” och “pratar samma språk” gör att man kan utnyttja cellens fulla potential. Här ser du ett exempel på tillverkning av “Bone Saw Guide Block” BSGB som används vid höft- och knäledsoperationer.

Läs mer

Ett genombrott inom LASER

Det modulära konceptet för GF AgieCharmilles LASER P 400 inkluderar ett patenterat allt-i-ett-laserhuvud som kan växla mellan två laserkällor eller två våglängder för både texturering och gravering i en uppspänning.

Läs mer

COHERENT | LASER Cutting System: ExactCut™

ExactCut är ett kompakt och exakt lasermaskin för både tunna och tjocka metaller och legeringar samt spröda material som safir, PCD och keramik. Du får här en färdig lösning för krävande tillverkningsapplikationer för medicintekniska produkter, elektronik, bil och urmakeri etc. Med denna laserskärmaskin får du får hög flexibilitet och mångsidig tillverkning.

Läs mer

Coherent | LASER "Black Marking" av 3D-detaljer

Med LASER “Black Marking” från vår leverantör COHERENT kan du skapa permanenta UDI-märken med hög kontrast på medicinska rostfria produkter som inte bleknar eller korroderar.

Läs mer

Läs HELLERS nyhetsbrev här!

heller.biz/performance/en presenteras helt nya H Gen4 och HF Gen2 – i 3D inkl. alla fördelar för just din tillverkning.

Explore now!

 

HELLER | H-serien - en horisontell, pålitlig arbetshäst!

4-axlig horisontell bearbetning i världsklass! Den nya generationen av H-serien har blivit ännu mer produktiv med 10% kortare spån-till-spån tid. HELLER är en genuin tysk tillverkare med 100-tals referensmaskiner i Sverige.

Läs mer

HELLER | HF-serien – Bästa maskinen har blivit ännu bättre!

5-axlig horisontell bearbetning i världsklass! Den nya generationen av HF-serien är ännu snabbare, stabilare, mer ergonomisk samt har fler möjligheter för specialbearbetning. Nu med fullt integrerad U-axel i spindeln! HELLER Solutions – Knowing how it’s done.

Läs mer

NYHET! WFL M20 MILLTURN

M20 MILLTURN är det senaste tillskottet till WFLs produktportfölj och är en kompakt och kraftfull multifunktionssvarv för krävande bearbetning. Kan fås med flera olika verktygssystem och teknologier, enkel- eller med subspindel.
WFL är Nr 1 inom fleroperationssvarvning och som vanligt gäller deras motto “CLAMP ONCE – MACHINE COMPLETE”

Läs mer

NYHET! UNIPORT 4000

Större flexibilitet och fler funktioner är nyckeln till denna nya design av UNISIGN´s minsta portalfräsmaskin UNIPORT4000. Flersidig bearbetning i en uppspänning, möjlighet till pendelkörning, stort arbetsområde på liten golvyta!

Läs mer

ZIMMERMANN | FZH 400

Högdynamisk 5-axlig fräsning på hög nivå! Tyska Zimmermann tillverkar 5-axliga portalfräsmaskiner och har sin expertis inom strukturella artiklar till flygindustrin in aluminium och komposit, modellfräsning till fordonsindustrin samt verktygstillverkning.

Läs mer

FLEXTURN - THINK BIG!

En fullt 5-axlig vertikal multifunktionssvarv från vår italienska tillverkare PIETRO CARNAGHI! För tillverkning av de största detaljerna med krav på högsta noggrannhet.

 

Läs mer

INFINITY = Automatisk verktygsväxling i revolvern

FAMAR är en italiensk tillverkare av multifunktionssvarvar för högvolymsproduktion!
INIFINITY är FAMAR’S patenterade lösning för verktygsväxling, detta ger en produktivitet i världsklass då man inte behöver stoppa maskinen vid verktygsbyte. Denna lösning ger högsta produktivitet, högsta tillförlitlighet och högsta precision till absolut bästa kostnad.

Läs mer

Boka demo!

Intresserad av att titta närmre på någon av våra maskiner? Boka då demo nedan så så kontaktar vi dig inom kort för att komma överens om lämplig tidpunkt!

Boka demo